Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αξιότιμη κ. Εισαγγελεύς,
       Η κατάσταση με την έλλειψη των καθηγητών ειδικοτήτων (μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, πληροφορικής και του τομέα υγείας) στο ΕΠΑΛ της Λέρου, είναι άκρως δραματική.
      Βρισκόμαστε στα τέλη Νοεμβρίου και τα παιδιά μας δεν διδάσκονται τα μαθήματα ειδικότητας των πανελλαδικών εξετάσεων με αποτέλεσμα τις εκατοντάδες χαμένες ώρες, εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών. Βρίσκεται πραγματικά «στον αέρα» η λειτουργία του σχολείου και τίθεται θέμα πλέον για τη μη συμμετοχή των παιδιών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Τα παιδιά μας χάνουν φέτος τη σχολική τους χρονιά. 
      Παρ’ όλες τις έντονες και επανειλημμένες έγγραφες διαμαρτυρίες μας, στον Υπουργό, στον Πρωθυπουργό, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδος, δεν κατέστη δυνατόν να λυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα τοποθέτησης αναπληρωτών στο σχολείο μας, με αποτέλεσμα τα όνειρα και οι κόποι των παιδιών μας και οι δικοί μας ως γονείς, να τιναχθούν στον αέρα. Τόσο άδικα!
Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να μετακομίσουμε σε σχολεία πόλεων. Εκλιπαρούμε για τη βοήθειά σας.  
Γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει σε τέτοιου είδους ζητήματα, που αφορούν παιδιά, τα οποία περιμένουν με αγωνία την εξεύρεση λύσης, παρακαλούμε και αιτούμεθα, όπως άμεσα επιληφθείτε του ζητήματος, αναζητώντας ταυτόχρονα και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για την τόσο άδικη μεταχείριση στα παιδιά του μικρού ακριτικού νησιού μας, στα οποία δεν δίνουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις και να διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε και χρειάζονται εφόδια στα χέρια τους.
 Ποιοι είναι αυτοί που καταδικάζουν σε θάνατο το μέλλον των παιδιών μας;
Πληροφοριακά επισημαίνουμε ότι το ίδιο θέμα συνέβη πρόσφατα στη Ρόδο, όπου έπειτα από επέμβαση του εκεί προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου με παραγγελία σε Πταισματοδίκη για άμεση προκαταρκτική εξέταση, κατά την οποία εκλήθη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου, αυτό τακτοποιήθηκε με την σχεδόν άμεση τοποθέτηση στα σχολεία δεκάδων αναπληρωτών καθηγητών.
 Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.
Μετά τιμής
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Λέρου
Συριδάκη Ευαγγελία Πρόεδρος του Συλλόγου
 (Τηλ. 6932977814)

Δεν υπάρχουν σχόλια: