Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Πάνω από 11.000 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στον συριακό εμφύλιο μέσε σε διάστημα περίπου τριών ετών στη Συρία, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε ο εμφύλιο πόλεμος στη χώρα, σύμφωνα με το βρετανικό think tank, Oxford Research Group.

Η πλειονότητα των παιδιών έχουν σκοτωθεί από βόμβες ή οβίδες, ωστόσο όπως αναφέρεται, εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί από ελεύθερους σκοπευτές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις παιδιά, ηλικίας μέχρι και ενός έτους, εκτελούνται και βασανίζονται.

Ειδικότερα σύμφωνα με την έκθεση «Stolen Futures – the Hidden Toll of Child Casualties in Syria», που έχει συγκεντρώσει δεδομένα από το Μάρτιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2013, από τα 11.420 θύματα, ηλικίας 17 και κάτω, τα 389 σκοτώθηκαν από πυρά ελευθέρων σκοπευτών. 764 εκτελέστηκαν, και πάνω από 100 βασανίστηκαν.
 Τα νεκρά αγόρια είναι περίπου διπλάσια από τα κορίτσια – για την ακρίβεια, αγόρια ηλικίας από 13 ως 17 ετών έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποτελέσουν θύματα «στοχευμένων» φόνων. Τα περισσότερα παιδιά έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι, με τον αριθμό τους να ξεπερνάει τις 2.200, ενώ σημειώνεται πως η έρευνα αναφέρεται μόνο σε ταυτοποιημένα θύματα και σε περιπτώσεις που το αίτιο του θανάτου έχει εξακριβωθεί. 
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: