Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012



Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Πρέβεζα: Συγκινητική ανταπόκριση του 5ου Δημοτικού Σχολείου για την συλλογή βοήθειας

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των μαθητών, των γονιών και των δασκάλων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας οι οποίοι συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία και προσέφεραν... στο κοινωνικό παντοπωλείο της Πρέβεζας.

Η παράδοση των ειδών έγινε στο σχολείο από τον διευθυντή Γιώργο Μότσιο ενώ τα παιδιά βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις στην μεταφορά αποδεικνύοντας πως ό,τι έκαναν για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες το έκαναν μέσα από την καρδιά τους.

Τα κιβώτια παρέλαβε η υπεύθυνη του Τμήματος της Πρόνοιας Μαίρη Ζουρουφίδου η οποία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ευχαρίστησε θερμά το σχολείο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.


Τα τρόφιμα και όλα τα υπόλοιπα είδη μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Πρόνοιας προκειμένου, με την βοήθεια εθελοντών, να ταξινομηθούν και να δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο φτάνει καθημερινά βοήθεια είτε από μεμονωμένους πολίτες είτε από φορείς, σωματεία, κλπ που με αυτό τον τρόπο θέλουν να αποδείξουν ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί από μια κοινωνία που δοκιμάζεται πολύ σκληρά.

Τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, είναι μερικές μόνο από τις προσφορές που μπορούν να γίνουν και οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες για πολλές οικογένειες που βρίσκονται σε «σημείο μηδέν».

Όλα τα είδη που προσφέρονται φτάνουν στους κατάλληλους αποδέκτες και όχι μόνο δίνουν χαρά κυρίως στα παιδιά αλλά καλύπτουν και βασικές ανάγκες δεκάδων νοικοκυριών ενόψει μάλιστα των γιορτινών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: