Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Δε θα δεχτούμε να "φυτέψουμε" τη ζωή και τα όνειρά μας!»

Ανακοίνωση του ΣΑΣΑ ενάντια στο νομοσχέδιο νομιμοποίησης των ναρκωτικών



Από το τουρνουά ποδοσφαίρου του Συντονιστικού ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά που συνεχίζεται
«Δε θα δεχτούμε να "φυτέψουμε" τη ζωή και τα όνειρά μας: ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά»!




Αυτή είναι η απάντηση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας στον «κώδικα» χειραγώγησης και ναρκωκαταστολής που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Το θέμα συζήτησαν οι μαθητές στη συνεδρίαση του ΣΑΣΑ το περασμένο Σάββατο και αποφάσισαν μία σειρά πρωτοβουλίες ενάντια στα ναρκωτικά και με αίτημα να παρθεί πίσω το επικίνδυνο νομοσχέδιο.



Η σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού έχει ως εξής:

«Η επίθεση απέναντι στις ζωές μας δεν έχει τέλος. Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε στη Βουλή ένα άκρως επικίνδυνο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο νομιμοποιεί τη χρήση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών όταν προορίζεται "για προσωπική χρήση", ενώ η καλλιέργεια φυτών ινδικής κάνναβης για "ατομική χρήση" τιμωρείται με πρόστιμο ...500 ευρώ.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν συμφέρον από μια κοινωνία που τα ναρκωτικά θα κυκλοφορούν ελεύθερα; Είναι οι ίδιοι που έχουν αναγκάσει τους γονείς μας να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο χωρίς ίχνος δικαιωμάτων, μη μπορώντας να τα βγάλουν πέρα. Αυτοί που αφήνουν χωρίς δουλειά εμάς και τους γονείς μας. Αυτοί που μας παίρνουν το φαγητό απ' το τραπέζι. Είναι αυτοί που έχουν φέρει τα σχολεία μας σ' αυτήν την άθλια κατάσταση, χωρίς βιβλία, καθηγητές, πετρέλαιο. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον μαύρο. Αυτοί που μαζεύοντας δισεκατομμύρια στην Ελβετία από τη δουλειά των γονιών μας, έφεραν την κρίση στη χώρα και τώρα καλούν τις οικογένειές μας να την πληρώσουν. Αυτοί που μας στερούν τον ελεύθερο χρόνο, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Κάνουν τα ναρκωτικά νόμιμα γιατί έχουν διπλό στόχο: Από τη μία θέλουν τη νεολαία υποταγμένη, να ψάχνει τη διέξοδο στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και από την άλλη να θησαυρίζουν οι έμποροι του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας.

Μας λένε ότι "υπερασπίζονται" την "ελεύθερη επιλογή" μας. Είναι ελεύθερος ο νέος που τον πετάνε στην ανεργία, που τον καταδικάζουν σε μισθούς των 500 ευρώ, που τον κρατάνε αμόρφωτο, του στερούν την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό;

Την ίδια ώρα, μας λένε πως είναι "παράνομο" να κάνουμε Συνελεύσεις, είναι "παράνομο" να κατεβαίνουμε σε απεργίες. Παράνομες οι καταλήψεις, οι κινητοποιήσεις, η ανυπακοή στους νόμους τους. Το μόνο νόμιμο θέλουν να είναι τα ναρκωτικά. Μας ανοίγουν το δρόμο στη μαστούρα για να μας κλείσουν το δρόμο του αγώνα.

Στις ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόστηκε το περιβόητο πείραμα της "νομιμοποίησης", όπως στην περίπτωση της Ολλανδίας, η χρήση των ναρκωτικών αυξήθηκε κατά 250%. Η διακίνηση ναρκωτικών (νόμιμη ή παράνομη) είναι ένα εμπόριο που αποφέρει στους καπιταλιστές 500 δισ. δολάρια ετησίως.

Δεν υπάρχουν "καλά" και "κακά" ναρκωτικά. Δεν υπάρχουν "μαλακά" και "σκληρά" προβλήματα που οδηγούν στα ναρκωτικά. Για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται να λείψουν απ' τη γη οι αιτίες που το γεννούν. Αιτίες γνωστές κι ομολογημένες: Η φτώχεια, η εκμετάλλευση, η ανεργία, η σχολική ή άλλη κοινωνική απόρριψη και περιθωριοποίηση. Είναι οι συνέπειες της κοινωνίας της εκμετάλλευσης μέσα στην οποία ζούμε.

Στα παιδιά του λαού, που βιώνουν τα βάσανα των οικογενειών τους, δεν ταιριάζει η "φυγή" και η απάθεια. Ο μόνος δρόμος για μας, τα παιδιά της εργατικής τάξης, είναι αυτός της πάλης και του οργανωμένου, περιφρουρημένου αγώνα στο πλευρό των γονιών μας για να μη γίνουμε σύγχρονοι δούλοι όπως μας θέλουν.

Καλούμε τους γονείς μας, όλους τους εργαζόμενους να σηκώσουν κεφάλι κατά της άγριας αυτής αντιλαϊκής πολιτικής που θέλει τα ναρκωτικά σε "σούπερ μάρκετ" και σε τιμές ευκαιρίας για τους νέους. Να παλέψουν κι αυτοί με τη σειρά τους στο πλευρό μας, μέσα από τα σωματεία τους, τις λαϊκές επιτροπές, τις επιτροπές ανέργων, τους μαζικούς φορείς τους για μια ζωή ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι να υπομείνουν μια ζωή με ελεύθερα τα ναρκωτικά να θερίζουν τους νέους.
Διεκδικούμε:
Να παρθεί πίσω το επικίνδυνο νομοσχέδιο.
Δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
Τη δημιουργία υποδομών πρόληψης κατά των ναρκωτικών σε κάθε σχολείο.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΜΕΣΑ:

ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ 15ΜΕΛΗ.

ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Nαρκωτικών), ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΔΡΟΜΩΝ, ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα ΚΛΩΤΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Βάζουμε πανό ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά σε κάθε σχολείο, σε κεντρικά σημεία της γειτονιάς μας.

Οργανώνουμε συλλαλητήριο τη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η μοναδική πραγματικά ελεύθερη επιλογή είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή!

Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις!

Ούτε σκληρά - ούτε μαλακά, ΟΧΙ σε όλα τα ναρμωτικα

ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: