Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής από σχολεία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, 23:41


Κάτοικοι αλλά και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. της Ρόδου καταγγέλλουν έναν επιχειρηματία ότι έχει εγκαταστήσει παράνομα κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο, στη συμβολή των οδών Κυρά της Ρω και Σόφιας στο Άνω Ροδίνι.

Οι καταγγέλλοντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι οι εν λόγω κεραία βρίσκεται στο ίδιο τετράγωνο και σε απόσταση μόλις 50 (!) μέτρων από το 15ο δημοτικό σχολείο αλλά και ακριβώς απέναντι από το 15ο νηπιαγωγείο της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν εντός 400 μόλις μέτρων που είναι η εμβέλεια του σήματος της συγκεκριμένης κεραίας, βρίσκονται σπίτια με οικογένειες και μικρά παιδιά.

Ακριβώς στο ισόγειο, συνεχίζουν, της οικοδομής που είναι στημένη η κεραία, λειτουργεί καφετέρια, όπου καθημερινά συχνάζουν οι έφηβοι της γειτονιάς, παιδιά 12-17 χρονών.

Όλα αυτά, την ώρα που ολοένα και πληθαίνουν οι κραυγές που μιλούν για πολύ άσχημες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων από την έκθεσή τους στην ακτινοβολία, Μεταξύ άλλων, οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες».



Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες.

Οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο για εγκληματική αδιαφορία εκ μέρους των αρμόδιων Αρχών οι οποίες ακόμη δεν έχουν δώσει μία σαφή απάντηση για το πότε και πώς σκοπεύουν να «ξηλώσουν» την επικίνδυνη κεραία.

Πηγή: paraponarodou

Δεν υπάρχουν σχόλια: