Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ

Σε παγωμένες αίθουσες, με τους μαθητές και τους καθηγητές να φορούν τα μπουφάν και τα πανωφόρια τους, γίνεται το μάθημα τις δύο τελευταίες μέρες στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, καθώς παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα της θέρμανσης του σχολείου.


Από την περασμένη Πέμπτη άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα στην εγκατάσταση της θέρμανσης του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και τη Δευτέρα διακόπηκε η λειτουργία των καλοριφέρ. Το μάθημα έγινε σε κρύες αίθουσες με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να φορούν τα πανωφόρια τους, κάνοντας υπομονή και περιμένοντας την αποκατάσταση της βλάβης. Η κατάσταση ήταν καλύτερη σε ορισμένες αίθουσες, όπου υπάρχουν air-condition. «Είναι αδύνατο ένα μηχάνημα κλιματισμού να καλύψει την αίθουσα από άποψη θέρμανσης, διότι έχουμε πολλές απώλειες από τα παράθυρα, τα οποία είναι παλιά. Τα παιδιά κρύωσαν και άρχισαν να συζητούν και για κινητοποιήσεις. Υστερα από ενημέρωση του δήμου από τη διευθύντρια, πέρασε αρχικά ένας μηχανικός για να εντοπίσει τη ζημιά, αλλά δεν έγιναν εργασίες», επισήμανε ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου, Αντώνης Σαμλίδης.

Διαρροή νερού

Πέρασαν και άλλοι ειδικοί από το σχολείο, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει διαρροή νερού, αλλά μέχρι χτες δεν είχε διορθωθεί η βλάβη, με αποτέλεσμα οι αίθουσες να παραμένουν παγωμένες. «Εσπασαν σωλήνες στο έδαφος, στείλαμε ιδιώτες υδραυλικούς και έχουμε συνεννοηθεί για την αποκατάσταση της ζημιάς», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Φόρης Πεταλίδης, έχει ζητήσει να κλείσει το σχολείο, διότι, όπως λέει, «ήδη παιδιά αποχωρούν από τις τάξεις με αδιαθεσία λόγω του κρύου». Πάντως, εκπαιδευτικοί εκτιμούν πως αν είχε συσταθεί η Σχολική Επιτροπή το πρόβλημα θα επιλυόταν γρηγορότερα, καθώς το σχολείο θα είχε τη δυνατότητα να καλέσει τεχνικό.

Επιστολή γονέων

Οι γονείς είχαν ζητήσει με παλαιότερη επιστολή τους προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης τη συνδρομή του για την αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του 2ου Λυκείου και Γυμνασίου. Οπως είχαν επισημάνει, το σχολείο αντιμετωπίζει δισεπίλυτα προβλήματα, τα οποία εντείνονται τη χρονιά αυτή λόγω της συγχώνευσής του με το 13ο Λύκειο και την απότομη αύξηση του δυναμικού του κατά 100 μαθητές (σύνολο 262 σήμερα). Μεταξύ άλλων οι γονείς είχαν ζητήσει την τοποθέτηση νέας εγκατάστασης θέρμανσης, εξηγώντας πως το υδραυλικό σύστημα κυκλοφορίας και τα σώματα είναι πεπαλαιωμένα, ενεργοβόρα και συχνά παρουσιάζουν βλάβες.

Με νέα επιστολή τους προχτές προς τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλκηστη Ζερβοπούλου, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων ζητούν να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου τα παιδιά του 2ου ΓΕΛ να έχουν τις ίδιες δυνατότητες εκπαίδευσης με όλα τα παιδιά της χώρας, μετά τη βλάβη που παρουσιάστηκε στο σύστημα ύδρευσης - θέρμανσης। «Ηδη χτες τα παιδιά μας έκαναν μάθημα σε παγωμένες ή ελλιπώς κλιματιζόμενες αίθουσες διδασκαλίας. Το πρόβλημα που προέκυψε ήταν αναμενόμενο, επακόλουθο της κακής κτιριακής κατάστασης του σχολείου, κάτι το οποίο σας είχαμε επισημάνει όταν εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη συγχώνευσή του με το 13ο ΓΕΛ και στην -αναμενόμενη- απότομη αύξηση του μαθητικού δυναμικού», τονίζει ο κ. Πεταλίδης. Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης άμεσα, οι γονείς εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

αγγελιοφορος

Δεν υπάρχουν σχόλια: