Bonus στους εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου μέσω Εθνικού Απολυτηρίου και Τράπεζας Θεμάτων και των Δημοτικών μέσω της "Ελληνικής Pisa"
Θα καταρτιστεί ένα πλαίσιο "στόχου Βαθμολογίας" ανά μάθημα, με συγκεκριμένα επίπεδα.
Ρύθμιση η οποία θα προβλέπει πρόσθετες αποδοχές στους εκπαιδευτικούς Λυκείου και Γυμνασίου μέσω Εθνικού Απολυτηρίου και της Τράπεζας Θεμάτων, έχει ετοιμάσει η ομάδα εργασίας του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, η οποία επεξεργάζεται το Σχέδιο για το Εθνικό Απολυτήριο και το "Ανοικτό Σχολείο".
Επίσης επιβράβευση, με πρόσθετες αποδοχές, θα χορηγείται στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω της "Ελληνικής Pisa".
Ειδικότερα το Σχέδιο της Ομάδας Εργασίας μεταξύ άλλων προβλέπει:
Επέκταση της Τράπεζας Θεμάτων και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου από το μεθεπόμενο σχολικό έτος 2025-26.
Η επιλογή θεμάτων θα γίνεται στο 100% από την Τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς ο βαθμός των τριών τάξεων του Λυκείου θα συνυπολογίζεται , κατά ένα ποσοστό, για την απόκτηση του Εθνικού Απολυτηρίου και την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ.
Σταδιακή επέκταση της "Ελληνικής Pisa", αρχικά για όλους τους μαθητές των τάξεων Ε' και ΣΤ' (σ.σ. σήμερα εφαρμόζεται μόνο σε 6.000 μαθητές).
Το υπουργείο Παιδείας στο Γυμνάσιο και Λύκειο θα συγκεντρώνει, σε κεντρικό επίπεδο ηλεκτρονικά τις βαθμολογίες ανά σχολείο και ανά μάθημα.
Θα καταρτιστεί ένα πλαίσιο "στόχου Βαθμολογίας" ανά μάθημα, με συγκεκριμένα επίπεδα.
Ο "στόχος βαθμολογίας" ενός μαθήματος θα αφορά συγκεντρωτικά μια συγκεκριμένη τάξη του σχολείου.
Για παράδειγμα: η συγκεντρωτική βαθμολογία στα Μαθηματικά της Α' Λυκείου σε σύνολο των μαθητών ανεξάρτητα πόσοι εκπαιδευτικοί διδάσκουν.
Μελετάται να υπάρχουν τρία επίπεδα στόχων βαθμολογίας:
Συγκεντρωτική βαθμολογία 14-16
- 16,1-18
- 18,1-19, και
- 19,1-20
Το Bonus θα είναι δυο κατηγοριών:
Α. Σχέση προφορικής βαθμολογίας με βαθμογική απόδοση στις γραπτές εξετάσεις της Τράπεζας Θεμάτων.
Εάν η συγκεντρωτική προφορική βαθμολογία αποκλίνει 2 μονάδες προς τα πάνω σε σχέση με τη συγκεντρωτική βαθμολογία των γραπτών εξετάσεων οι εκπαιδευτικοί χάνουν το μπόνους ακόμη και αν έχουν πετύχει το "στόχο βαθμολογίας".
Β. Οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν πετύχει το "βαθμολογικό στόχο" και δεν εμπίπτουν στην κατηγορία Α' θα λάβουν πρόσθετες αποδοχές με συγκεκριμένες ποσοστιαίες μονάδες οι οποίες θα καθοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών.
Εκπαιδευτικοί των οποίων η βαθμολογία θα αποκλίνει πάνω από τρεις μονάδες θα "οδηγούνται" σε υποχρεωτική επιμόρφωση.
Το παραπάνω σχέδιο ήδη έχει παρουσιαστεί από τον υπουργό Παιδείας και τη υφυπουργό Ζέττα Μακρή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε το "πράσινο φως" για την υλοποίησή του.
Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, για το θέμα, είχε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.
Το "στίγμα" του Σχεδίου θα δώσει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στις αυριανές διαδοχικές συναντήσεις με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου