Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

 


Λήγει το σχολικό έτος κι ακόμα να καλύψουν τα κενά -και μάλιστα στην Αθήνα, στου Παπάγου! Στα «κάγκελα» οι γονείς...

Εξοργισμένοι είναι οι γονείς των 345 μαθητών του 1ου Γυμνασίου Παπάγου, καθώς το Υπουργείο Παιδείας που διαφημίζει τελευταία ψηφιακούς μαυροπίνακες και κοσμογονία στην εκπαίδευση αλλά αγνοεί τα ταβάνια που πέφτουν«ξέχασε» να τους στείλει ορισμένους καθηγητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι τώρα!

Παρότι οι γονείς έστειλαν 4 επιστολές στο Υπουργείο, εξασφάλισαν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού που στάθηκε στο πλευρό τους και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση β΄βάθμιας εκπαίδευσης, τίποτα απολύτως δεν άλλαξε: Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, τα κενά εκπαιδευτικών, κυρίως ειδικής αγωγής στο σχολείο τους, όπως καταγγέλλουν, παραμένουν τα ίδια! Για βοηθητικό προσωπικό δεν το συζητάμε...

Τα ακούει αυτά ο κ.Πιερρακάκης που κατά δήλωσή του, ετοιμάζεται να αλλάξει τα πάντα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Μήπως προτού ασχοληθεί με το ψηφιακό σχολείο να ασχοληθεί λίγο με το κανονικό, να υπάρχουν τουλάχιστον εκπαιδευτικοί; Η μήπως θα μας (ξανα)πούν ότι για τα κενά, ακόμα και στην Αθήνα, φταίνε οι... εκπαιδευτικοί που δεν πάνε να δουλέψουν;

Ακολουθεί η δίκαια οργισμένη αναφορά των γονιών.

Γονείς: Αποτύχατε να εξασφαλίσετε για το σχολείο μας κάτι που έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο...

Πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και τα σχολεία ετοιμάζονται για τις τελικές εξετάσεις, εσείς ετοιμάζεστε για τις Ευρωεκλογές και στα κανάλια αναφέρετε πόσο καλά πήγε και η φετινή χρονιά και το σχολείο μας εξακολουθεί να έχει εκπαιδευτικά κενά που είχε από την πρώτη μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποστείλαμε 4 επιστολές προς τη Διεύθυνση β'βάθμιας και το Υπουργείο (25/9/2023, 19/10/2023, 26/10/2023, 8/1/2024 με αριθμ. πρωτ. παραλήπτη 212/08.01.2024), με ερωτήματα, απαιτήσεις και αίτημα για άμεση συνάντηση, πετύχαμε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού που στάθηκε στο πλευρό μας σε αυτό το ζήτημα, συμμετείχαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση β΄βάθμιας και απλά κερδίσαμε λίγες προφορικές υποσχέσεις και λόγια συμπάθειας.

Αποτύχατε, αξιότιμοι κύριοι στο Υπουργείο Παιδείας...

Αποτύχατε να εξασφαλίσετε για το σχολείο μας κάτι που έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο.

Αποτύχατε να έχουν τα παιδιά μας όλους τους εκπαιδευτικούς που θα έπρεπε να είναι στο σχολείο μας από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους.

Και εμείς από την πλευρά μας αποτύχαμε ακόμα και στο πιο απλό. Να καταφέρουμε να μας απαντήσετε ως οφείλατε (άρθρο 107 παρ. 1 περ. ιγ Ν 4057/2012), έστω σε μία από τις 4 επιστολές μας.

Αξιότιμοι κύριοι στο Υπουργείο Παιδείας,

επειδή φαίνεται ότι το έχετε αμελήσει, τα παιδιά μας δεν είναι κόστος. Έχουν το δικαίωμα συνταγματικά στη Δωρεάν και Δημόσια Παιδεία.

Οφείλετε από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους να έχετε εξασφαλίσει όλους τους καθηγητές γενικής και ειδικής αγωγής και το βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται το σχολείο για να λειτουργήσει.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα, και ούτε θα έπρεπε να μπαίνει στη συζήτηση να καλούνται οι γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους καθηγητές ειδικής αγωγής στο σχολείο, αλλά και φροντιστήρια μετά το πέρας του ωραρίου, για να λάβει το παιδί τους την Παιδεία που θα έπρεπε να του παρέχετε.

Είναι αδιανόητο να καλείται η διεύθυνση του σχολείου να "επιλέξει" ποιος μαθητής που χρήζει παράλληλης στήριξης θα πρέπει να στερηθεί το δικαίωμά του, επειδή δε φτάνουν οι ώρες.

Αξιότιμοι κύριοι στο Υπουργείο Παιδείας,

Οι εξαγγελίες σας για προτεραιότητα στην Παιδεία είναι το όραμά μας, αλλά στην πραγματικότητα τα παιδιά μας είναι έρμαια πολιτικών εξοικονόμησης πόρων.

Η απόγνωσή μας είναι μεγάλη...

Μόνο μας όπλο η συνέχιση των διεκδικήσεων και ο αγώνας, ώστε να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας...

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Παπάγου

Το ψήφισμα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α ́ 87),
όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 72 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α’ 133) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του
Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Αποδέχεται το υπ’ αριθ. 25831/20-11-2023 αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου
Παπάγου, στηρίζοντάς τον αναφορικά με την άμεση και πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, εκδίδοντας το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου, εκπροσωπώντας 345 οικογένειες μαθητών, έχοντας στο πλευρό μας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου - Χολαργού και την Ένωση Γονέων Παπάγου - Χολαργού, αιτούμαστε την άμεση και πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, τόσο γενικής παιδείας, όσο και παράλληλης στήριξης καθώς και σχολικού ψυχολόγου.
Οι ανάγκες του σχολείου μας είναι καταγεγραμμένες και γνωστές από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών μας η μόρφωση και δεν αποδεχόμαστε επί τρεις μήνες, το σχολείο να μη λειτουργεί με το πλήρες θεσμοθετημένο δυναμικό του και να χάνονται διδακτικές ώρες.
Απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα για τη φετινή σχολική χρονιά και έγγραφη δέσμευση ότι δε θα αντιμετωπίσουμε αντίστοιχο πρόβλημα από την πρώτη ημέρα των επόμενων χρονιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: