Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

 

Με σημαντικές επιτυχίες η Ελληνική Συμμετοχή στην 53η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2023

Δημοσίευση: 24/07/2023

Με δύο χάλκινα μετάλλια και μία εύφημο μνεία επέστρεψε η ομάδα των πέντε Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου στην 53η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στο Τόκυο της Ιαπωνίας μαζί με περισσότερους από 400 συνομήλικούς τους από 81 χώρες όλων των ηπείρων.
 

Ο Ο.Κ. (2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης) και ο Χ. Ν. (Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων) κέρδισαν από ένα Χάλκινο Μετάλλιο και ο Σ.Ε. (Ιδ. ΓΕΛ Παλλάδιο Βάρης) μία Εύφημο Μνεία. Η ελληνική ομάδα απαρτιζόταν επίσης από τον Ο. Κ.(Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής) και τον Κ. Κ. (Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη).
 
Την ελληνική ομάδα συνόδευσαν ο κ. Γεώργιος Τόμπρας, καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και ο Δρ Παναγιώτης Τσάκωνας, μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μέλος της ΕΕΦΕΕ.

Οι Έλληνες μαθητές, που μετέχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής, επιλέγονται αποκλειστικά από τους επίσημους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής «Αριστοτέλης» και ακολουθούν πρόγραμμα εντατικής προετοιμασίας τόσο σε θεωρητικά θέματα, όσο και στην εκτέλεση πραγματικών πειραματικών ασκήσεων στους χώρους του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ. Οι Διαγωνισμοί «Αριστοτέλης» διεξάγονται κάθε χρόνο από το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ και την ΕΕΦΕΕ σε σχολεία όλης της χώρας, με την έγκριση και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση θεμάτων και λύσεων, σύμφωνα με την επιστημονική και εκπαιδευτική δεοντολογία και στη βάση της εθελοντικής και αφιλοκερδούς συνεισφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: