Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

 

Σε αυτά τα σχολεία θα γίνουν οι πανελλήνιες των Ελλήνων του εξωτερικού

Δημοσίευση: 10/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τον ορισμό των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων με την ειδική κατηγορία «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό», για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για το έτος 2022, προβλέπει απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, ως εξής:

1. α. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, στην οποία θα λειτουργήσουν το 16Ο ΓΕΛ Αθηνών (στο οποίο θα εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Α μέχρι και Λ), και το 59ο ΓΕΛ Αθηνών (στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Μ μέχρι και Ω), ως Εξεταστικά Κέντρα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Ομάδων Προσανατολισμού. Ως Εξεταστικό Κέντρο για τη διεξαγωγή εξετάσεων ειδικών μαθημάτων ορίζεται το 16Ο ΓΕΛ Αθηνών. Επισημαίνεται ότι για το μάθημα της Αρμονίας, όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αποκλειστικά στο 16ο ΓΕΛ Αθηνών.

β. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, στην οποία θα λειτουργήσει η Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ. Επίσης, ειδικά για τα μαθήματα του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και της Μουσικής Αντίληψης και Γνώσης, οι εξετάσεις θα διενεργηθούν, για όλους τους υποψήφιους, στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

γ. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’Αθήνας, στην οποία θα λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο με Μουσικές Λυκειακές Τάξεις Ιλίου, όπου θα εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι για το μάθημα Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

2. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στην οποία θα λειτουργήσουν το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης (στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Α μέχρι και Καρ), το 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης (στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Κασ μέχρι και Παπ), το 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού (στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Παρ μέχρι και Ω) ως Εξεταστικά Κέντρα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Ομάδων Προσανατολισμού. Στην ίδια Διεύθυνση ορίζεται και η Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ. Ως Εξεταστικό Κέντρο για τη διεξαγωγή εξετάσεων ειδικών μαθημάτων, εκτός των μαθημάτων της Αρμονίας, του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, της Μουσικής Εκτέλεσης και Ερμηνείας και της Μουσικής Αντίληψης και Γνώσης τα οποία εξετάζονται στην Αθήνα, ορίζεται το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: