Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας (ΔΑΙ) και Μνημόνιο Ενεργειών για τη διαχείριση πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών

Δημοσίευση: 11/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο που απέστειλε στις σχολικές μονάδες καλεί τους Διευθυντές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν στην υλοποίηση μέτρων στο πλαίσιο εφαρμογής οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας και της Πολιτικής Άμυνας.
Συγκεκριμένα οι προβλεπόμενες ενέργειες είναι οι εξής:
1. Σύνταξη ή επικαιροποίηση του ήδη υπάρχοντος Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου,
2. ενημέρωση και εκπαίδευση προσωπικού και μαθητών σε θέματα αυτοπροστασίας και
3. πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας 3 φορές κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.
Το υπουργείο παιδείας κοινοποίησε επίσης στις σχολικές μονάδες  τον «Εσωτερικό Κανονισμό Σχολικής Μονάδας (ΔΑΙ) και Μνημόνιο Ενεργειών για τη διαχείριση πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών».
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον «Εσωτερικό Κανονισμό Σχολικής Μονάδας (ΔΑΙ) και Μνημόνιο Ενεργειών για τη διαχείριση πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών».
Για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας παραπέμπει στο σύνδεσμοhttp://www.oasp.gr/userfiles/OASP_SXEDIO_MNHMONIOU_ENERGEION_2015(2)  .
Το υπουργείο διευκρινίζει  ότι ο «Εσωτερικός Κανονισμός και Μνημόνιο Ενεργειών» διατηρείται στο αρχείο της Σχολικής Μονάδας με την υποχρέωση να ενημερωθεί η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: