Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ένας Δάσκαλος είχε μια ιδέα: Να φτιάξει ένα «Πανεπιστήμιο Παιδιών» (Εικόνες)


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος, 2017 - 13:09 | Στην Κατηγορία: 


Στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" της Καβάλας η γνώση γίνεται παιχνίδι, έμπνευση και δημιουργία

Όταν η ανάγκη των παιδιών για γνώση γίνεται παιχνίδι, έρευνα, αναζήτηση, γέλιο, απορία, χαρά και ξεφάντωμα, τότε η γνώση μεταμορφώνεται σε πηγή έμπνευσης, δημιουργικής ικανότητας και προσπάθειας να ανακαλύψει το παιδί όλο και περισσότερο καινούργια πράγματα, ικανότητες ακόμη και συναισθήματα. Ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, που συνδυάζει όλα τα παραπάνω και απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, έθεσε την τελευταία τριετία σε λειτουργία ο δήμος Καβάλας, μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Είναι το «Πανεπιστήμιο Παιδιών», στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν φοιτήσει και αποφοιτήσει περισσότερα 1.300 παιδιά.
Η ιδέα για την ίδρυση και τη λειτουργία του «Πανεπιστημίου Παιδιών» ανήκει σ’ έναν δάσκαλο δημοτικού σχολείου, τον Κώστα Βλαστάρη, ο οποίος έθεσε στην κοινωφελή επιχείρηση την ανάγκη για την υλοποίηση δράσεων υψηλού πνευματικού επιπέδου προς τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου. Το χειμώνα του 2014 ο κ. Βλαστάρης προσέγγισε τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ (Βασιλική Υψηλάντη, Λάζαρο Σαρηγιαννίδη και Μακρίνα Στρατηλάτη) και τους μίλησε για την ανάγκη αυτή των παιδιών, όπως τη βίωσε ο ίδιος προσωπικά μέσα από την καθημερινή επαφή και επικοινωνία που έχει με τους μικρούς μαθητές του. Έτσι, λοιπόν με πολλή όρεξη, θέληση και πίστη τα παραπάνω στελέχη άρχισαν να λειτουργούν το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» με τέσσερις δράσεις για το έτος 2014-2015 και πέντε δράσεις για το έτος 2015-2016. Οι δράσεις αυτές πρέπει να τονιστεί ότι υλοποιήθηκαν με την εθελοντική συμμετοχή τους και χωρίς να υπάρχει εγγεγραμμένος κανένας συγκεκριμένος προϋπολογισμός.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/enas-daskalos-eihe-mia-idea-na-ftiaxei-ena-panepistimio-paidion-eikones#ixzz51DRdHchj
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: