Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΕΛΜΕ Λάρισας: Να μην κλείσει κανένα τμήμα – τομέας – ειδικότητα των ΕΠΑΛ στα μέσα της χρονιάς!


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιανουάριος, 2017 - 11:40 | Στην Κατηγορία: 


ΕΛΜΕ Λάρισας

Στα τέλη του Γενάρη ολοκληρώνεται το πρώτο τετράμηνο για όλα τα σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με την από τις 24/6/2016 υπουργική απόφαση 103539/Δ4 του πρώην υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, επιβάλλεται μια “κρυφή” αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη ρήτρα που αφορά όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή “εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του μαθητή είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο μαθητής χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών και δεν λαμβάνεται υπόψη α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών.
Έτσι σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη  όλα τα ΕΠΑΛ βρίσκονται μπροστά σε μια νέα απειλή. Η εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου θα φέρει αντιμέτωπα τα ΕΠΑΛ με ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων τμημάτων ακόμα και καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων στα μισά της χρονιάς! Η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης και το ενδεχόμενο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων και τομέων θα σημάνει μοιραία την βίαιη ανακατανομή ακόμα και εκδίωξη μαθητών από το σχολείο που φοιτούν, όμοια με αυτή που βίωσαν στις αρχές της σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα θα σημάνει νέα διόγκωση των τμημάτων που σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Τέλος θα δημιουργήσει υποχρεωτικά και νέο κύμα εκτοπίσεων και μετακινήσεων εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν το πολύπαθο ωράριό τους.
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε  ν. Λάρισας καλεί άμεσα το υπουργείο και τη Διοίκηση να καταργήσει τη συγκεκριμένη διάταξη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη νέα απειλή που στέκει πάνω από τα σχολεία όλης της χώρας να πάρει σάρκα και οστά. Καλεί επίσης το Υπουργείο να αποσύρει το προτεινόμενο σχέδιο για τη Μαθητεία και να ακολουθήσει την πρόταση της ΟΛΜΕ για τη δημιουργία Μεταλυκειακού έτους Ειδίκευσης με την ευθύνη της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, οργανικά ενταγμένου στο Λύκειο της ΤΕΕ, που θα αξιοποιεί την υποδομή και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΕΠΑΛ και θα περιέχει το σύνολο των ειδικοτήτων που παρέχονται σήμερα.
Το ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας υπερασπίζει τα ΕΠΑΛ, τα παιδιά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και καλεί την Παρασκευή, 20 Γενάρη 2017, ώρα 14:30, τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ώστε να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο νέου κύματος συγχωνεύσεων και κλεισίματος τμημάτων.
Για το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΣ           ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΕΡΜΙΝΑ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/elme-larisas-na-min-kleisei-kanena-tmima-tomeas-eidikotita-ton-epal-sta-mesa#ixzz4WCPpaWWU
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: