index.3Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Μεικτο Ορκωτο Δικαστηριο, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση δυο χρυσαυγιτών οι οποίοι είχαν μαχαιρώσει μαθητή του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου πριν 14 μήνες. Γονείς, μαθητές, καθηγητές, κάτοικοι της περιοχής αλλά και των γειτονικών περιοχών, αντιφασίστες και αντιφασίστριες, έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους δίνοντας δυναμικό παρών. Εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή των “συναγωνιστών” των μαχαιροβγαλτών, οι οποίοι απλώς…απουσίαζαν. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Απρίλη στις 9.00 το πρωί, με αφορμή την ανάγκη για χρόνο προετοιμασίας του συνήγορου ενός από τους 2 κατηγορουμένους (ο οποίος ορίστηκε την τελευταία στιγμή).
Στις 22 Απρίλη χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Σε ένα καθεστώς που η κυβέρνηση συνομιλεί ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή και που τα μέλη της “απολαμβάνουν” αναβολών σαν να μην ξέρουν μέχρι και οι πέτρες ότι είναι εγκληματική οργάνωση, η μαζική παρουσία των αντιφασιστών και αντιφασιστριών είναι το κρίσιμο στοιχείο που μπορεί να πιέσει σε καταδικαστικές αποφάσεις.
Να κάνουμε σαφές πως θα είμαστε πάντα παρόντες και ότι θα συνεχίσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα μέχρι να εξαφανιστεί και ο τελευταίος νεοναζί δολοφόνος.
Κάτω τα Μνημόνια και η Χρυσή Αυγή!
Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”