Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Σύλλογος  Γονέων  & Κηδεμόνων
3ου Γεν.  Λυκείου  Πύργου
Pierre  de  Coubertin
Ολυμπίων &  Κολυρίου – 27100 - Πύργος 
parents3gel.blogspot.com  
Πύργος 9-04-2014
Προς:    Περιφερειακή Δθνση Πρωτ. & Δευτερ. Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας
Κοιν:    Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας
3ο ΓΕΛ Πύργου
Μ.Μ.Ε.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
     Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Πύργου αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα όταν πληροφορήθηκε ότι το σχολείο, μετά από απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας ( Φ.11/ΚΔ/3370/4-4-2014), καλείται να λειτουργήσει στις 24 και 25 Απριλίου 2014, δηλαδή κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, για να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν εξαιτίας τεσσάρων ημερών καταλήψεων, εκ των οποίων οι δύο μέρες συνέπεσαν με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Στην πραγματικότητα λοιπόν οι διδακτικές ώρες για αναπλήρωση είναι για  δύο ημέρες και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση της αναπλήρωσης.
     Προξενεί εντύπωση το γιατί επιλέγεται από τη Διοίκηση αυτή η χρονική στιγμή για αναπλήρωση αφού η κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές σημειώθηκε στις αρχές του σχολικού έτους ενώ τώρα βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το Πάσχα! Διαφεύγει της προσοχής σας ότι ένα μεγάλο μέρος των μαθητών του σχολείου μας προέρχεται από χωριά και για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούν το ΚΤΕΛ το οποίο δεν καλύπτει τη μεταφορά τους κατά τις ημέρες των διακοπών.
     Προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός και κινεί υπόνοιες για μεροληπτική στάση έναντι μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου το ότι στην περιοχή μας υπήρχαν σχολεία που ενώ  είχαν περισσότερες μέρες κατάληψης, λόγω σημαντικότατων προβλημάτων τους που δεν επιλύονταν (π.χ έλλειψη προσωπικού μέχρι και μετά τα Χριστούγεννα),  αυτά τα σχολεία δεν περιλαμβάνονται στην απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης  για αναπλήρωση. Φαίνεται ότι δεν προβλέπεται η αναπλήρωση χιλιάδων χαμένων ωρών από υπαιτιότητα του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας!
     Ακόμη αξιοσημείωτο είναι ότι δεν προβληματίζει τους ιθύνοντες το γεγονός ότι εξαιτίας της λειτουργίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό άλλων σχολικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, απαραίτητων για τη σχολική ζωή όταν υλοποιούνται με μέτρο, χάνονται πολλές διδακτικές ώρες, που είναι αναγκαίες  για την ουσιαστική και όχι τυπική προετοιμασία των μαθητών του Λυκείου, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουν στις σκληρές εξεταστικές διαδικασίες που τους επιβάλλει το εκπαιδευτικό σύστημα!
     Η συγκεκριμένη απόφαση λοιπόν για τους λόγους που προαναφέρθηκαν είναι υποκριτική αλλά και αυταρχική γιατί τιμωρεί, μεροληπτεί, κατηγοριοποιεί, αιφνιδιάζει και ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους.
     Η κοινή λογική λοιπόν και το αίσθημα δικαίου απαιτεί την αναίρεση της υλοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης.
Η Γραμματέας                                           Ο Πρόεδρος
Πετροπούλου-Κουρή Ευσταθία      Αθανασιάδης Ανδρέας


alfavita


Δεν υπάρχουν σχόλια: