Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

πανελλαδικος συντονισμος


Συνάντηση Πανελλαδικού Συντονισμού αύριο στην Αθήνα
Μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν και χτες σε διάφορες περιοχές

Μεταμόρφωση
Σε συντονισμό της δράσης τους προχωρούν οι μαθητές αύριο, Κυριακή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Το ραντεβού για τα Συντονιστικά από διάφορες πόλεις, δήμους και σχολεία είναι στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) και αποφάσεις για συμμετοχή έχουν πάρει τα Συντονιστικά από: Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία, Τούμπα, Αγρίνιο, Εύοσμο, Νάουσα, Καλαμάτα, Πύργο, Σπάρτη, Γιάννενα, Λευκάδα, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Γκράβα, Μαρούσι, Περιστέρι, Νίκαια, Κορυδαλλό, Λούτσα. Καθώς επίσης και σχολεία, όπως 1ο ΕΠΑΛ Μεταξουργείου, 2ο Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο Περάματος, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λούτσας, Λύκειο Λούτσας, 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και 7ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Συναυλία με τη συμμετοχή μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων, διοργανώνουν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τούμπας Θεσσαλονίκης και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σήμερα Σάββατο, στις 7 το απόγευμα έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Σε συνεδρίαση προχωράει σήμερα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Χαλκίδας, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

Κινητοποιήσεις και χτες

Ηράκλειο Κρήτης
Η αγανάκτηση των γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών συναντήθηκαν και έγιναν φωνή διεκδίκησης στη χτεσινή κινητοποίηση που έγινε στη Μεταμόρφωση. Η κινητοποίηση, που αγκαλιάστηκε πλατιά, έγινε με πρωτοβουλία της τοπικής Ενωσης Γονέων και τη συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών που έκαναν τρίωρη στάση εργασίας.

Από νωρίς το πρωί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώθηκαν στα σχολεία για να κάνουν δίωρες καταλήψεις. Στη συνέχεια, όλοι μαζί βγήκαν με πορείες απ' τα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα για το σχολείο που ονειρεύονται κι ενάντια στην πολιτική του «νέου σχολείου», της αμορφωσιάς, της φτώχειας στην Παιδεία. Με πορείες κατευθύνθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου όπου και συναντήθηκαν όλα τα σχολεία και έγινε ομιλία από τον πρόεδρο της Ενωσης Γονέων. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους μαθητές να δίνουν τον τόνο. Μετά το τέλος της, οι μαθητές - συντεταγμένα και φωνάζοντας συνθήματα - κατευθύνθηκαν προς τα σχολεία τους και συνέχισαν το μάθημά τους.

Ως «παραφωνία» στην αγωνιστική συλλογική ατμόσφαιρα, χαρακτηρίζει η Ενωση Γονέων τη στάση της διεύθυνσης του 4ου Γυμνασίου της πόλης, όπου δεν επιτράπηκε η είσοδος στους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και της Ενωσης. Ωστόσο κα από αυτό το σχολείο, γονείς και μαθητές συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση.

Ακόμα, μαθητές από σχολεία του Γαλατσίου έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ενώ στα Μελίσσια προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο δημαρχείο.

Στην Κρήτη
Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης η διαδήλωση που κάλεσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου. Η συγκέντρωση έγινε το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, με τους μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης αλλά και από άλλους δήμους, με τα πανό και τα συνθήματά τους να απαιτούν: «Θέλουμε βιβλία, καθηγητές, σχολεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» κ.ά. Γονείς και μαθητές με τη συμμετοχή και εκπαιδευτικών, προχώρησαν σε πορεία που κατέληξε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπου έγινε συμβολική κατάληψη.

Αμέσως μετά συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου, που αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 12 Οκτώβρη και συναυλία στο κέντρο της πόλης την Παρασκευή 14 Οκτώβρη.

ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: