Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

συντονισμός καταλήψεων


«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Ακόμη πιο μαζικά, ακόμη πιο μαχητικά. Συντονίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε. Συγκροτούμε τοπικά συντονιστικά σε κάθε δήμο».

Αυτά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, που εξέδωσαν, οι μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας μετά την εγκύκλιο που απέστειλε σε όλα τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, οι μαθητές έλεγαν ότι «οι διδακτικές ώρες χάνονται γιατί στα σχολεία μας δεν υπάρχουν βιβλία, αίθουσες, καθηγητές. Εχουν κόψει 2 δισ. από τα ήδη ελάχιστα χρήματα που έδιναν από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία και οι σχολικές επιτροπές έχουν μείνει με άδεια ταμεία. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και κενά, ενώ οι γονείς μας δεν τα φέρνουν βόλτα. Η κυβέρνηση, το υπουργείο και η πολιτική τους κλείνουν τα σχολεία».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, οι μαθητές θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ μεθαύριο Τετάρτη, μαζί με φοιτητές και καθηγητές, ενώ συγκροτούν τοπικά συντονιστικά σε κάθε δήμο, προκειμένου να οργανώνουν διαμαρτυρίες ανά περιοχή.

Σε πολλά από τα υπό κατάληψη σχολεία η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου, η εμφάνιση κάποιων περιπολικών που ακολούθησε σε ορισμένα σχολεία , η βίαιη συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών, οι παρεμβάσεις γονιών, έχουν δημιουργήσει πολύ εκρηκτικό κλίμα. Με αφορμή κρούσματα βίαιης συμπεριφοράς καθηγητών, η ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής: «Ιδιαίτερη ανησυχία δημιουργούν τα κρούσματα αυθαιρεσίας ορισμένων διευθυντών σχολικών μονάδων, υποδιευθυντών και αγανακτισμένων γονιών, οι οποίοι ασκούν σωματική βία σε βάρος μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις. Καλούμε τους συναδέλφους να θυμηθούν τον παιδαγωγικό τους ρόλο και να σταματήσουν τέτοιες πρακτικές».

ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια: