Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

οι μαθητες συντονιζονται


  • Συνάντηση Πανελλαδικού Συντονιστικού την Κυριακή
  • Πολύμορφες κινητοποιήσεις και χτες

Νάουσα
«Λουκέτο» στα σχολεία της χώρας έβαλαν χτες οι μαθητές δίνοντας το δικό τους τόνο στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ την πάλη για το σχολείο που δικαιούνται συνεχίζουν να τη δίνουν πολύμορφα σε όλη τη χώρα με συνεδριάσεις, Γενικές Συνελεύσεις, συντονισμό της δράσης.

Επόμενος σταθμός είναι το κάλεσμα που έχει απευθύνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας σε όλα τα Συντονιστικά σε κάθε πόλη και δήμο, σε όλους τους μαθητές και τα σχολεία για συνάντηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων στην Γκράβα (Αθήνα), την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Ηδη αποφάσεις για συμμετοχή έχουν πάρει τα Συντονιστικά από: Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία, Τούμπα, Αγρίνιο, Εύοσμο, Νάουσα, Καλαμάτα, Πύργο, Σπάρτη, Γιάννενα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Πρέβεζα, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Γκράβα, Μαρούσι, Περιστέρι, Νίκαια, Κορυδαλλό, Λούτσα. Καθώς επίσης και σχολεία, όπως 3ο Λύκειο Φιλαδέλφειας, 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και 7ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λούτσας έκαναν χτες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Φωνάζοντας συνθήματα για την Παιδεία των αναγκών τους, οι μαθητές έφτασαν στο Δημαρχείο όπου, σε μία συμβολική κίνηση, «επέστρεψαν» τα dvd που τους έδωσαν στο σχολείο αντί για βιβλία. Στη Λούτσα, σε κατάληψη βρίσκονται δύο Γυμνάσια και ένα Λύκειο.

Ηγουμενίτσα

Eurokinissi

Ξεκινώντας από τα σχολεία τους από τα Κάτω Πατήσια, οι μαθητές από τα Λύκεια 65ο και 20ό έκαναν χτες πορεία καλώντας σε ξεσηκωμό με σφυρίχτρες και συνθήματα. Περπάτησαν στην Πατησίων, έφτασαν στα Ανω Πατήσια και κατευθύνθηκαν σε άλλα σχολεία της περιοχής (4ο ΕΠΑΛ, 18ο Λύκειο) ξεσηκώνοντας τους συμμαθητές τους να βγουν κι αυτοί στο δρόμο, ρίχνοντας το σύνθημα για καταλήψεις και ξεκαθαρίζοντας όλοι μαζί μ' ένα στόμα: «Οι μαθητές δε σκύβουν το κεφάλι, παλεύουν για μόρφωση και κοινωνία άλλη».

Μαθητές από το Λύκειο του Ρέντη, που είναι σε κατάληψη, έκαναν χτες βράδυ συγκέντρωση μαζί με τους γονείς τους στην πλατεία Αγίου Ιωάννη και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Γονείς και εκπαιδευτικοί στη Μεταμόρφωση κάνουν αύριο κατάληψη όλων των σχολείων τις δύο πρώτες ώρες και συγκέντρωση στο Δημαρχείο. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ενωση Γονέων Μεταμόρφωσης, ενώ οΣύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και η Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας στα σχολεία της Μεταμόρφωσης τις τρεις πρώτες ώρες.

Σε άλλες πόλεις

«Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του σχολείου. Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών», απαίτησαν οι μαθητές της Νάουσας, μέσα από το μεγάλο μαχητικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν χτες, έχοντας στο πλευρό τους γονείς, εκπαιδευτικούς. Η κινητοποίηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων Νάουσας, του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Οι μαθητές έκαναν αποχή από τα μαθήματα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καρατάσου και πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Λούτσα
Στην Αλεξανδρούπολη εκατοντάδες μαθητές έκαναν κινητοποίηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έκαναν μαθητές στην Τρίπολη, αντιδρώντας στην κίνηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης να ζητήσει από τους διευθυντές Εκπαίδευσης αναλυτική αναφορά για τα κατειλημμένα σχολεία ρωτώντας ανάμεσα σε άλλα «αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας τυχόν υποκινητές των καταλήψεων», αν υπάρχουν φθορές κ.ά.

Μαθητές από το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας, ζητώντας κονδύλια για την Παιδεία, πήγαν στο Δημαρχείο τηςΗγουμενίτσας, όπου κρέμασαν πανό στην είσοδο του κτιρίου και έκαναν συμβολική κατάληψη για δύο ώρες.

ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: