Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΑΔΙΕΞΟΔΟ

 


22/12/2009

 

Θα μείνουν χωρίς σχολικό 800 μαθητές ΑμΕΑ 
 

Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν και πάνω από 11.000 μαθητές απομακρυσμένων περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης 
 

Στον «αέρα» βρίσκονται 800 μαθητές με ειδικές ανάγκες στη Θεσσαλονίκη, καθώς από τη νέα χρονιά λήγουν οι συμβάσεις μίσθωσης των λεωφορείων που τους μεταφέρουν στα ειδικά σχολεία, με ευθύνη της νομαρχίας. 
Εναν μήνα μετά, τον ίδιο κίνδυνο αναμένεται να αντιμετωπίσουν και περισσότεροι από 11.000 μαθητές απομακρυσμένων περιοχών του νομού που μεταφέρονται με πούλμαν στα σχολεία τους, αφού θα λήξουν οι συμβάσεις μίσθωσης και γι αυτούς.

Οι διαγωνισμοί που προκήρυξε η νομαρχία κηρύχτηκαν άγονοι, καθώς δεν προσήλθε ούτε ένας ενδιαφερόμενος, λόγω χαμηλού κόστους. Η κρατική επιχορήγηση των 500 ευρώ ετησίως ανά μεταφερόμενο μαθητή δεν αρκεί για να καλύψει το κόστος, όπως συμφωνούν λεωφορειούχοι και νομαρχία, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Με χθεσινή του ανακοίνωση, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης ζητά από την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο για τον διαγωνισμό για τη μεταφορά μαθητών, ώστε να ανανεωθούν οι ισχύουσες σήμερα συμβάσεις και μετά την 1η Ιανουαρίου 2010. Επιπλέον, ζητά να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους λεωφορειούχους, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. 

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: