Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

κλειστα σχολεια

  
ΕΛΛΑΔΑ Κλείνουν σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω κρουσμάτων Η1Ν1
σχολιάστε και εσείς 
ΑΘΗΝΑ 19/10/2009 
  Κλείνουν για επτά ημέρες εισήγηση του υπουργείου Παιδείας σχολείο στη Μεταμόρφωση Αττικής και στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, μετά από την εκδήλωση κρουσμάτων της "νέας γρίπης" σε μαθητές.  

Όπως διαπιστώθηκε από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, εντοπίστηκε συρροή περιστατικών γριπώδους συνδρομής στο Α1 Τμήμα του 4ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης της Νομαρχίας Αθηνών και στην Α΄ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Στη Μεταμόρφωση, έχει εκδηλωθεί ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και παρουσιάζονται δέκα απουσίες μαθητών, ενώ στο Πανόραμα αναφέρθηκαν τέσσερα κρούσματα. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εισηγήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, βάσει του επιχειρησιακού πρωτοκόλλου, την παύση της λειτουργίας των ανωτέρω τμημάτων για 7 ημέρες, αρχόμενη από τις 20/10/2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κρούσματα σημειώθηκαν επίσης σε μαθητή δημοτικού σχολείου στο Χορτιάτη, μαθητές γυμνασίου σε Περαία και Τούμπα, αλλά και σε μαθήτρια Λυκείου στις Σέρρες. 

Aπο Nooz.gr


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: