Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΡΧΗ

02/10/2009

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΠΟΛΙΧΝΗ

Καταλήψεις για κτιριακά προβλήματα

 

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, απαιτώντας την άμεση επίλυση μιας σειράς οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και προβάλλοντας τη διεκδίκηση δημόσιας δωρεάν Παιδείας για όλους. «Πτυχίο με αξία, δουλειά με δικαιώματα, σχολείο που να καλύπτει τις ανάγκες και να μορφώνει, όχι στα σχολεία δύο ταχυτήτων (ΕΠΑΛ - ΕΝΙΑΙΟ)» είναι ορισμένα από τα βασικά αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου της κινητοποίησης. Επίσης, όσον αφορά στο σχολείο, οι μαθητές ζητούν τη δημιουργία ειδικότητας ηλεκτρολόγων, αίθουσες διδασκαλίας ώστε να μην κάνουν μάθημα σε άθλια «πάνελ» και την άμεση λήψη μέτρων υγιεινής, σε μια περίοδο, μάλιστα, που είναι σε έξαρση η «νέα γρίπη».

 

Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Κατάληψη του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης έχουν κάνει οι μαθητές, ενώ σε κατάληψη είναι και οι μαθητές του 3ου Λυκείου Πολίχνης εδώ και μέρες. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα προβλήματα υποδομής των σχολείων τους και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

 

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου, που ξεκίνησαν κατάληψη από χτες, ζητούν περισσότερες αίθουσες και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Απαιτούν, ακόμα, την κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Στο μεταξύ συνεχίζεται η κατάληψη του 3ου Λυκείου. Οι μαθητές του 3ου Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου κάνουν μία εβδομάδα πρωί και μία απόγευμα, εναλλάξ. Αίτημα των μαθητών και των γονιών τους είναι να ανεγερθεί νέο κτίριο για το 3ο Λύκειο και να σταματήσει η διπλοβάρδια.

 

Εκτός από τα παραπάνω σχολεία στην Πολίχνη, με το πρόβλημα της διπλοβάρδιας είναι αντιμέτωποι γονείς, νήπια, μαθητές δημοτικού και λυκείου στο 5ο με το 12ο Δημοτικό, το 5ο με το 11ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Λύκειο αλλά στο απογευματινό 1ο ΕΠΑΛ.

 
Απο τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: