Σχολεία: «Δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για να συντηρηθούν λέβητες και θερμάνσεις – Επιστρατεύονται ηλεκτρικές θερμάστρες – Κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών» // Θ. Κοκονάς – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Για την κατάσταση που διαμορφώθηκε τα τελευταία 24ωρα σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών μίλησε στον ρ/σ Focus και στην δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς, με αφορμή και τις εικόνες μαθητών να πηγαίνουν για μάθημα …τυλιγμένοι με κουβέρτες.

«Είχαμε δεκάδες καταγγελίες και παράπονα από γονείς τις τελευταίες ημέρες για σχολεία στα οποία δεν δούλευαν σωστά οι λέβητες ή που είχαν φθορές τα καλοριφέρ με αποτέλεσμα να μη δουλεύουν» τόνισε ο κ. Κοκονάς προσθέτοντας ότι «εδώ και μέρες γνώριζαν και οι δήμοι για το κύμα κακοκαιρίας (…) και δυστυχώς πάλι δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για να συντηρηθούν οι λέβητες και οι θερμάνσεις».

«Επιστρατεύονται», είπε, «ηλεκτρικές θερμάστρες, σόμπες με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών».

Όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπει ανοιχτά παράθυρα στις τάξεις για την αποφυγή της διάδοσης της covid-19 ο κ. Κοκονάς ανέφερε «είχαμε καταγγελίες ότι εκπαιδευτικοί κρατούν τα παράθυρα ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος».

Για τη διατήρηση του «50%+1» για να κλείσει ένα τμήμα, έως και σήμερα, ο κ. Κοκονάς σημείωσε ότι «μόλις εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα, έχουμε πολλές καταγγελίες, μαθητές δεν πάνε καθόλου στο σχολείο». Οι γονείς επιλέγουν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο υπό το φόβο του κορωνοιού, εξήγησε.

Τόνισε δε ότι τα τμήματα υπολειτουργούν και η εκπαιδευτική διαδικασία δεν προχωρά, εκτιμώντας ότι και η φετινή χρονιά, δυστυχώς, θα είναι χαμένη.