Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

 

Σήμερα η απόφαση για τις περιοχές που δεν θα ανοίξουν τα Λύκεια

Ποιες είναι οι περιοχές που ενδεχομένως να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα Λύκεια
Δημοσίευση: 29/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σήμερα  θα αποφασιστεί από την Κυβέρνηση μετά τη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας , σε ποιες περιφέρειες δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα Λύκεια  (σ.σ. τα Γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά) .

Στη χθεσινοβραδυνή έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας,  έγινε συζήτηση για τη λήψη  πρόσθετων μέτρων στις κόκκινες περιοχές και κυρίως στην Αττική , μεταξύ των οποίων και η μη επαναλειτουργία των Λυκείων.

Στη σημερινή   συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, δεν υπάρχει -αλλά ούτε και στη χθεσινοβραδυνή υπήρχε- ως θέμα συζήτησης εάν θα πρέπει να ανοίξουν συνολικά  τα Γυμνάσια και Λύκεια από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Τις περιοχές  που προβληματίζουν  τους ειδικούς λόγω των νέων κρουσμάτων Κορωνοϊού, κι ενδεχομένως σ΄ αυτές να απαγορευθεί από Δευτέρα η λειτουργία των Λυκείων , ανακοίνωσε  ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση.

Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας :

Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες μέρες ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμό, εμφανίζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

Επίσης ιδιαίτερα μας προβληματίζουν λόγω των νέων κρουσμάτων, αλλά και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν, οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, κυρίως ο Βόρειος, ο Ανατολικός και ο Κεντρικός Τομέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: