Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

 

Ποιες είναι οι περιοχές που ενδεχομένως να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα Λύκεια

Δημοσίευση: 27/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις περιοχές  που προβληματίζουν  τους ειδικούς λόγω των νέων κρουσμάτων Κορωνοϊού, κι ενδεχομένως σ΄ αυτές να απαγορευθεί από Δευτέρα η λειτουργία των Λυκείων , ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση.

Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας :

Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες μέρες ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμό, εμφανίζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

Επίσης ιδιαίτερα μας προβληματίζουν λόγω των νέων κρουσμάτων, αλλά και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν, οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, κυρίως ο Βόρειος, ο Ανατολικός και ο Κεντρικός Τομέας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 5.324. Τα 2.374 στην Αττική που μας προβληματίζει και τα 951 στην κεντρική Μακεδονία.

 Σε ό,τι έχει να κάνει με τα Νοσοκομεία μας, σήμερα νοσηλεύονται 1.445 συμπολίτες μας, οι 274 διασωληνωμένοι. Και στις απλές κλίνες και στις κλίνες ΜΕΘ, η μείωση κάθε εβδομάδα είναι μικρή. Ο αριθμός των εισαγωγών παραμένει υψηλός, σήμερα είχαμε 112 ασθενείς και η κάλυψη των ΜΕΘ παραμένει σχετικά υψηλή, 48% των κλινών ΜΕΘ-Covid στην επικράτεια, 63% στην Αττική, 50% στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: