Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

 

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας

Σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας   στο τηλεοπτικό σταθμό του Open δεν απέκλεισε τον περιορισμό των ημερών των γιορτών των Χριστουγέννων. Παρότι όπως τόνισε η ίδια δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση έως τώρα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

«Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε», κατά συνέπεια «θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά» 

Οι δηλώσεις  για το πως θα λειτουργήσουν οι  σχολικές μονάδες ήρθαν μαζί με αυτές που έγιναν στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για ενδεχόμενη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις λόγω κορονοϊού, όπως επίσης και το να μειωθεί η εξεταστέα ύλη.

ανοικτά σχολεία αίθουσα μαθήματος

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν νέες συζητήσεις με τους ειδικούς. Ημερομηνία κλειδί πλέον φαίνεται πως είναι η 14η Δεκεμβρίου και για το Υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: