Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα Πέμπτη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Συνεχής Ενημέρωση
Δημοσίευση: 10/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη , πολλά σχολεία της χώρας , λόγω των δυσμενών  καιρικών φαινομένων.
Το esos θα ενημερώνει συνεχώς όλη την ημέρα για τις σχετικές αποφάσεις που θα λαμβάνονται από τους Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες.
Δείτε παρακάτω , κατά Νομό και κατά αλφαβητική σειρά ποια σχολεία θα είναι  κλειστά
Η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση που θα έχουμε από τους Δήμους.
Στην Αττική
Σας ενημερώνουμε για τις μέχρι στιγμής αποφάσεις των Δήμων ανά Π.Ε. περί διακοπής μαθημάτων για την Πέμπτη 10/1/2019 λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός-χιονόπτωση) .
Π.Ε. Ανατολικής Αττικής ισχύουν τα εξής:
1. Δήμος Μαραθώνα - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν έχουμε ενημέρωση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς
2. Δήμο Ωρωπού - α) ΑΥΛΩΝΑΣ: Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. β) ΑΦΙΔΝΕΣ: Όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση», μετά από τη βεβαίωση του ιδιοκτήτη που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου, θα λειτουργήσουν κανονικά. γ) ΚΑΛΑΜΟΣ & ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.
δ) ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ & ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. ε) ΜΑΛΑΚΑΣΑ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός στο Μήλεσι, θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. στ) ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά. ζ) ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ & ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων θα παραμείνει κλειστό, λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος.
Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών ισχύουν τα εξής:
1. Δήμος Κηφισιάς - Έναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών στις 10.00 π.μ.
Νομός Βοιωτίας
Αύριο  ́Πέμπτη 10-01-2019 οι σχολικές μονάδες της ΔΠΕ Βοιωτίας θα λειτουργήσουν ως
ακολούθως:
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:
ΚΛΕΙΣΤΟ: Ν/Γ Κυριακίου
ΔΣ Κυριακίου , ΔΣ & Ν/Γ Αγίας Τριάδας θα ανοίξουν στις 9:30 πμ Όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Ν/Γ & ΔΣ Αράχωβας , Ν/Γ Στειρίου , Ν/Γ & ΔΣ Διστόμου θα ανοίξουν στις 10:00 πμ
Όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Όλα τα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Όλα τα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Όλα τα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Όλα τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά.
Νομός Δράμας
Την 10/01/2019 ημέρα Πέμπτη θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ οι σχολικές μονάδες των Δήμων:
Δράμας
Κάτω Νευροκοπίου
Σημ. Για τους υπόλοιπους δήμους θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση
Νομός Ημαθίας
Τα σχολεία των Δήμων Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 10-1-2019.
Νομός Θεσσαλονίκης
1. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
2. Εξαιτίας της νέας επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, τα σχολεία σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διήμερο και συγκεκριμένα:
• Αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και
• Μεθαύριο, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.
Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία.
Ανοικτοί, ωστόσο,θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.
3.Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται ότι λόγω της επιδείνωσης του καιρού με νέες πυκνές χιονοπτώσεις και τον συνεχιζόμενο ισχυρό παγετό σε όλο τον Δήμο μας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.
Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.
4. Ο Δήμος Βόλβης ανακοινώνει ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της νέας επιδείνωσης της κακοκαιρίας, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους ασφαλείας των μαθητών.
5. Λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών που επικρατούν,  τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην Καλαμαριά θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.
Έτσι θα δοθεί χρόνος στα συνεργεία  του Δήμου να συνεχίσουν την επιχείρηση αποχιονισμού στους προαύλιους  χώρους και τα πεζοδρόμια των σχολικών μονάδων.
Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καλαμαριάς.
Νομός Καβάλας
1. Κλειστές θα παραμείνουν οι Σχολικές Μονάδες του Δ. Παγγαίου την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2018 με Απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου.
2. Με Απόφαση του Δημάρχου Θάσου οι Σχολικές Μονάδες του νησιού δε θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019
Νομός Καρδίτσας
Την Πέμπτη 10/01/2019 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας στην Περιφερειακή Ενότητα (νομό) Καρδίτσας θα είναι κλειστά.
Νομός Καστοριάς
1. Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Νεστορίου  , την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου  2019  λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
2. Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019. Ο Βρεφικός και οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Νομός Κιλκίς
Oι σχολικές μονάδες   δε θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Νομός Κοζάνης
1. Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 2. Με απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
3. Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Βοΐου την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
4.  Με απόφαση του Δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.
Oι παιδικοί σταθμοί στις Δημοτικές Ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.
Νομός Λάρισας
1. ΑΝΟΙΚΤΕΣ θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Λάρισας την Πέμπτη 10/1/2019.
Η προσέλευση όλων των μαθητών θα γίνει κανονικά.
2. ΚΛΕΙΣΤΕΣ θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας την Πέμπτη 10/1/2019 λόγω καιρικών συνθηκών.
3. ΑΝΟΙΚΤΕΣ θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τυρνάβου την Πέμπτη 10/1/2019.
Η προσέλευση όλων των μαθητών θα γίνει κανονικά.
4. Κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά Σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης τα Νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης, για την Πέμπτη 10/1/2019, λόγω καιρικών συνθηκών.
ΑΝΟΙΚΤΕΣ θα είναι όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Τεμπών.
Η προσέλευση όλων των μαθητών θα γίνει κανονικά.
5. ΑΝΟΙΚΤΕΣ θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλελέρ την Πέμπτη 10/1/2019.
Η προσέλευση όλων των μαθητών θα γίνει κανονικά.
6. ΑΝΟΙΚΤΕΣ θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αγιάς την Πέμπτη 10/1/2019.
Η προσέλευση όλων των μαθητών θα γίνει κανονικά.
7. ΚΛΕΙΣΤΕΣ θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρσάλων την Πέμπτη 10/1/2019 λόγω καιρικών συνθηκών.  
Επειδή ενσκήπτουν ζητήματα στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης, παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών μονάδων να ενημερώνουν άμεσα την Δ/νση Π.Ε Ν. Λάρισας και τις αντίστοιχες Σχολικές Επιτροπές των Δήμων που ανήκουν οι σχολικές μονάδες.
Αν υπάρξει  οποιαδήποτε καιρική αλλαγή ή επιδείνωση, που θα προκαλέσει ενδεχόμενα νέα δεδομένα, θα εκτιμηθεί την Πέμπτη το πρωί και θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.
Νομός Ξάνθης
1. Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολέια και οι παιδικοί σταθμοί στο Δ΄ξμο Τοπείρου
2. Ο Δήμαρχος Μύκης αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019,
όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης,
για την ασφάλεια των μαθητών, λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών
καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεων, αυξημένου παγετού και
ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν στην περιφέρεια
του Δήμου.
Νομός Πέλλας
Αύριο Πέμπτη 10-1-2019 οι σχολικές μονάδες της   Πέλλας δεν θα λειτουργήσουν λόγω παγετού κατόπιν αποφάσεων των Δημάρχων των 4 δήμων της Π.Ε. Πέλλας.
Νομός Πιερίας
1. Τη διακοπή λειτουργίας του συνόλου των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των νηπιαγωγείων και του παιδικού σταθμού της δημοτικής ενοτήτας Ανατολικού,    στις 10 Ιανουαρίου 2019, αποφάσισε ο Δήμος
2. Κλειστά θα είνα τα σχολεία αύριο στο Δήμο  Δίου-Ολύμπου
3. Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού  αποφάσισε  τη διακοπή των μαθημάτων των σχολείων όλων βαθμίδων Εκπαίδευσης όλου του Δήμου πλην των Παιδικών Σταθμών των Νομικών Προσώπων ΔΗ.ΚΟΙ.ΝΕ και ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ στις 9-1- 2019 στις 10 & 11/1/2019 λόγω εκτάκτων συνθηκών, που δημιουργήθηκαν από την έντονη χιονόπτωση που συνεχίζεται και σήμερα αλλά και τον παγετό που επικρατεί με χαμηλές θερμοκρασίες στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην μετακίνηση των μαθητών.
4. Ο Δήμαρχις Κατερίνης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αυριο 10 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δημου , λόγω ολικού παγετού.
Νομός Σερρών
 
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι Σχολικές Μονάδες  των Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα παραμείνουν κλειστές   αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.
Νομός Τρικάλων
1. Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μείνουν κλειστά στην περιοχή ευθύνης του την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019. Επίσης θα κλείσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.
2. Ο Δήμαρχος Πύλης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αυριο 10 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δημου , λόγω ολικού παγετού.
3. Ανακοινώνεται ότι, αύριο Πέμπτη 10/01/2019, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων, λόγω της νέας χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που εξακολουθούν να καταγράφονται στην περιοχή. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
4. Ο Δήμος Φαρκαδόνας έχοντας ως πρώτο μέλημα την ασφάλεια των μαθητών και λαμβάνοντας υπόψη τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή μας, αποφάσισε τα Σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί να παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 10-1-2019.
Νομός Φθιώτιδας
1. Ο Δήμαρχος αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας για τα  σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας,  εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των  χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
2.Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 10-1-2019 ημέρα Πέμπτη οι Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μακρακώμης θα παραμείνουν κλειστές λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και παγετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: