Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Υπεύθυνοι για την πυροπροστασία των σχολείων οι Φορείς διαχείρισής τους

Για τα διαλαμβανόμενα ζητήματα, σχετικές τυγχάνουν οι διατάξεις της υπ’ αριθ. 13/2013 Πυροσβεστικής Διάταξης (Φ.Ε.Κ. Β ́ - 1586)
Δημοσίευση: 18/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
'Την ευθύνη για την τοποθέτηση, τη συντήρηση και την καλή λειτουργία όλων των προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων και μέσων πυροπροστασίας  στην περίπτωση των σχολικών μονάδων, την έχουν  οι εκ του νόμου αρμόδιοι Φορείς διαχείρισής τους".
Αυτό αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, σε γραπτή απάντηση, ύστερα από  ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις     βεβαιώσεις παραβάσεων των διατάξεων περί πυρασφάλειας και πυροπροστασίας σχολικών κτιρίων εις βάρος διευθυντών σχολείων του Δήμου Μαραθώνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
“Οι Υπηρεσίες του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος προβαίνουν άμεσα στην, κατ’ επιταγήν του Συντάγματος και του ισχύοντος νομικού πλαισίου, εκδήλωση όλων των δικονομικών και πυροσβεστικών ενεργειών”, τονίζει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη .
Ειδικότερα, σημειώνει η κ. Γεροβασίλη, για τα διαλαμβανόμενα ζητήματα, σχετικές τυγχάνουν οι διατάξεις της υπ’ αριθ. 13/2013 Πυροσβεστικής Διάταξης (Φ.Ε.Κ. Β ́ - 1586), από τα οριζόμενα της οποίας, ρυθμίζονται και τα θέματα που αφορούν στη διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας σε εγκαταστάσεις-επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: