Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019


Η καταγγελία αφορά στο 1ο ΓΕΛ Ταύρου, για το οποίο το πρόβλημα της θέρμανσης είναι παλιό και γνωστό στις δημοτικές αρχές
Ξυλιάζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 1ο ΓΕΛ Ταύρου το οποίο για άλλη μία χρονιά βρέθηκε ανοχύρωτο στο σφοδρό ψύχος.
Αυτή τη ζοφερή κατάσταση των κρύων αιθουσών και του σχολείου στο οποίο ξεπαγιάζουν μαθητές και καθηγητές περιγράφει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών της Ε ΕΛΜΕ Αθήνας στο κείμενό της που έστειλε στο alfavita.gr
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στην Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει την πολιτική κυβέρνησης – δήμου που οδηγεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να ξυλιάζουν από το κρύο στα σχολεία. Συγκεκριμένα, για άλλη μια χρονιά το 1ο ΓΕΛ Ταύρου βρέθηκε ανοχύρωτο μπροστά στο σφοδρό ψύχος. Το πρόβλημα με τη θέρμανση του σχολείου είναι χρόνιο, καθώς οι σωληνώσεις είναι χαλασμένες, τα δε κλιματιστικά που είχαν τοποθετηθεί στις αίθουσες - όσα λειτουργούν - αδυνατούν να θερμάνουν τον χώρο, ιδιαίτερα τις μέρες με παγωνιά. Είναι άλλο ένα σχολείο στο οποίο έχει διαμορφωθεί κατάσταση  ξεπαγιάσματος, για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το πρόβλημα είναι γνωστό στον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου εδώ και χρόνια, κι ενώ έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη, η βλάβη στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης του σχολείου δεν έχει αντιμετωπιστεί. Η υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, οδηγεί στο να μην ανταποκρίνονται στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης.  Αλλά ούτε διατίθενται  τα έξοδα συντήρησης από τη σχολική επιτροπή. Χαρακτηριστικά μάλιστα, ο υπεύθυνος του δήμου που βρέθηκε στο σχολείο,  μας είπε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί και πως αύριο μπορεί ο καιρός να είναι καλύτερος!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
αυτή είναι η "κανονικότητα" για την οποία καμαρώνει η κυβέρνηση, αυτή είναι η "μεταμνημονιακή" εποχή. Τα ματωμένα πλεονάσματα βγαίνουν μέσα και από την περιστολή των δαπανών συντήρησης των σχολείων. Όμως για αυτά τα προβλήματα δεν καυγαδίζουν τα κόμματα που υποκλίνονται στην κερδοφορία και  την ανάπτυξη σε όφελος του κεφαλαίου.
Εδώ και τώρα διεκδικούμε:
Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος θέρμανσης  του σχολείου, με αποκλειστικό κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες.
 Καλούμε το σωματείο να μπει μπροστά και, από κοινού με γονείς και μαθητές, να διεκδικήσει να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το ξεπάγιασμα μαθητών – εκπαιδευτικών. Να μπορέσει να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και η λειτουργία των σχολείων με όρους που αρμόζουν στις σύγχρονες δυνατότητες αλλά και ανάγκες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: