Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Τι καταγγέλλει η ΔΙΠΕ Κιλκίς - Γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από δημοτικά σχολεία ζητώντας την πρόωρη αποχώρηση των παιδιών τους στις 12!
Αναστάτωση και διατάραξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε σχολεία της περιοχής προκάλεσε ανάρτηση στο επίσημο λογαριασμό στο facebook του Δήμου Παιονίας, η οποία καλούσε τους μαθητές να συμμετέχουν σε διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, φεύγοντας νωρίτερα από το μάθημα!
Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, που έλαβε το alfavita.gr, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, σημειώνοντας ότι "ο Δήμος Παιονίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα να διαταράσσει την εκπαιδευτική διαδικασία και να κλείνει τα σχολεία παρά μόνον εάν «…συντρέχουν συνθήκες που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών στο σχολείο» (Π.Δ 79/2017 άρθρο 4 παρ. 4)."
Αποτέλεσμα της πράξης αυτής εκ μέρους του Δήμου ήταν να συγκεντρωθούν γονείς έξω από τα δημοτικά σχολεία του Πολυκάστρου ζητώντας την πρόωρη αποχώρηση των παιδιών τους.
Η ΔΙΠΕ Κιλκίς υπογραμμίζει παράλληλα ότι η εν λόγω ενέργεια "έρχεται σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία εμπεριέχει κινδύνους  για την ασφάλεια των μικρών μαθητών και προφανώς διαταράσσει γενικότερα την εκπαιδευτική διαδικασία και αποσυντονίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα."
Μάλιστα, ο Δήμος καλούσε και σε κλείσιμο... των καταστημάτων, καθώς και των υπηρεσιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: