Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Διάκριση ελληνικού Λυκείου σε Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Κομισιόν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Δημοσίευση: 04/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Μεγάλη επιτυχία των μαθητών του Λυκείου Τυχερού που προκρίθηκαν στους 9 φιναλίστ του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού #SaferInternet4EU, με την εφαρμογή που δημιούργησαν "Stay Safe Online" .
Πρόκειται για μια εφαρμογή-κουΐζ 20 ερωτήσεων που περιστρέφονται γύρω από την καθημερινή δραστηριότητα ενός νέου ατόμου στο διαδίκτυο. Ο χρήστης πρέπει να απαντήσει σύμφωνα με τη δική του συνήθη ηλεκτρονική συμπεριφορά. Η εφαρμογή πραγματεύεται τα ψεύτικα νέα, τον ηλεκτρονικό αποκλεισμό, την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο, το online gaming κ.λπ.
Δείτε το βίντεο της εφαρμογής εδώ https://youtu.be/-I4nh9S9nUA
 
Ο  διαγωνισμός   #SaferInternet4EU έχει στόχο να προωθήσει την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την παιδεία στα μέσα, ενημερώνοντας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για τις ευκαιρίες και προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου. Εξαγγέλθηκε τον περασμένο Μάιο από την  Επίτροπο Mariya Gabriel  η οποία επεσήμανε τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας μετά από 20 χρόνια χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων για ένα καλύτερο διαδίκτυο.
Στο διαγωνισμό κλήθηκαν να συμμετάσχουν σχολεία από ολόκληρη την Ευρώπη  οι δημιουργίες των οποίων αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαικής Ένωσης και του οργανισμού INSAFE.
Η πρόκριση ενός Ελληνικού σχολείου συνιστά μεγάλη επιτυχία καθώς ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος και ανάμεσα σε σχολεία που είχαν στη διάθεση τους πολύ προηγμένα μέσα. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή είχε λάβει το δεύτερο βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς για το θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο που είχε διοργανώσει την προηγούμενη χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018.  
Την τελική επιλογή των τριών νικητών θα κάνει το κοινό μέσα από ψηφοφορία που έχει ξεκινήσει στον παρακάτω ιστότοπο:
https://www.betterinternetforkids.eu/web/portal/saferinternet4eu/awards
Οι νικητές θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στο Safer Internet Forum στις Βρυξέλλες τον Νοέμβριο του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: