Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Τα ελληνόπουλα εγκαταλείπουν το σχολείο τους γιατί δεν έχουν εκπαιδευτικούς

Το καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων Βάδης Βυρτεμβέργης και Έσσης «Αριστοτέλης» Γερμανίας
Δημοσίευση: 25/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Οι μαθητές  ελληνικού σχολείου στη Γερμανία, εγκαταλείπουν τη φοίτησή τους σε  αυτό , καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει διαθέσει έναν εκπαιδευτικό για 200 μαθητές, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων.
Η διαπίστωση αυτή προέρχεται από τον Σύλλογο  Δασκάλων Βάδης Βυρτεμβέργης και Έσσης «Αριστοτέλης» Γερμανίας, ο οποίος τονίζει τα εξής:
Απώλεια μαθητών: Όπως επανειλημμένως  έχει επισημάνει ο σύλλογος Δασκάλων Βάδης Βυρτεμβέργης και Έσσης «Αριστοτέλης», η αναστάτωση και η αστάθεια στη λειτουργία των σχολείων μας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε απώλεια μαθητών και σοβαρή υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Παρακολουθώντας και διάφορα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν σχολικές μονάδες της περιοχής μας, κρίνεται επιτακτικό να επιμείνουμε στις εκκλήσεις μας για ταχεία επίλυση του προβλήματος υπολειτουργίας των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.
Παράταση της εκπαιδευτικής απόσπασης  των εκπαιδευτικών: Δεδομένου των καταγεγραμμένων εκπαιδευτικών κενών και της διαπιστωμένης έλλειψης ενδιαφέροντος προσέλευσης νέων εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, ζητούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτήσεων συναδέλφων εκπαιδευτικών για παράταση της εκπαιδευτικής απόσπασής τους στο εξωτερικό. Αναφερόμαστε άλλωστε σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν.4415/2016, των οποίων πάραυτα και παρά τις επιτακτικές ανάγκες της περιοχής μας, δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους.
Πενταετή απόσπαση: Επίσης, επειδή πολύ φοβούμαστε πως και το επόμενο σχολικό έτος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συζητάμε και πάλι για τα ίδια προβλήματα, ταυτιζόμαστε με αιτήματα που έχουν κατατεθεί και από άλλους συλλόγους Ελλήνων εκπαιδευτικών της Γερμανίας για επιμήκυνση του χρόνου απόσπασης με επιμίσθιο από τρία σε πέντε έτη, όπως ίσχυε και στο παρελθόν.
Βιώσιμη παροχή ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στα ελληνόπαιδα:  Θεωρούμε ότι η υλοποίηση των παραπάνω δύο προτάσεων θα έθετε τις βάσεις για μία βιώσιμη παροχή ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στα ελληνόπαιδα της διασποράς στην περιοχή μας. Όντας βέβαιοι ότι αυτός είναι και ο δικός σας στόχος, παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: