Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Καλύτερες συνθήκες μεταφοράς των μαθητών του Δημοτικού Ευδήλου ζητούν οι γονείς


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 9 Οκτώβριος, 2018 - 22:10 | Στην Κατηγορία: 
Ανακοίνωση
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά τα γνωστά και χρόνια προβλήματα που αφορούν στην μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Συγκεκριμένα και ενώ έχουν ξεκινήσει δρομολόγια με λεωφορεία από: 1.  Φραντάτο-Μάραθο-Πηγή και 2. Κοσσοίκια-Στελί-Ακαμάτρα-Δάφνη, μόνο το πρώτο έχει συνοδό, ενώ τα παιδιά από Αυλάκι και Κάμπο «εξυπηρετούνται» από το λεωφορείο της γραμμής , χωρίς ζώνες και χωρίς συνοδό.
Τα ίδια λεωφορεία μεταφέρουν και τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου οι οποίοι σχολάνε στις 2:05, με αποτέλεσμα 35 παιδιά του Δημοτικού να παραμένουν στην αυλή του σχολείου σχεδόν μιάμιση ώρα μετά τη λήξη των μαθημάτων τους, περιμένοντας το λεωφορείο.  Επισήμως δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος για την ασφάλειά τους κατά την παραμονή τους εκεί, ενώ ζητήθηκε από την Διεύθυνση του σχολείου να εγγραφούν τα παιδιά αυτά στο ολοήμερο τμήμα, με πρόωρη αποχώρηση, τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται πριν από τις 3.
Το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων του Δ/Σ Ευδήλου  συνεδρίασε στις 14/9 και έθεσε το ζήτημα σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 17/9, με σκοπό να προωθηθεί η διαμαρτυρία αυτή σε όλους τους αρμόδιους φορείς (επαρχείο, Περιφέρεια Β.Αιγαίου, Υπουργείο Παιδείας, Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης) και να δοθεί χρονική προθεσμία 10 ημερών ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. Μετά  από την διαμαρτυρία στο Επαρχείο στις 28/9 και την απάντηση της Δ/νσης Α/θμιας Σάμου, προχωράμε σε νέα γενική συνέλευση στις 12/10 στην έδρα του συλλόγου με ανοιχτό κάλεσμα σε συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών καθώς και στον έπαρχο Ικαρίας κ. Παναγιώτη Γενούζο αλλά και στην Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης κ.Αλεξάνδρα Εμμανουηλίδου θέτοντας εκ νέου τα παρακάτω αιτήματα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
- ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Υ.Α.24001 (ΦΕΚ1449/14-06-2013) ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.
Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε από κανέναν να θεωρεί, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, τα παιδιά μας σακιά και την εκπαιδευτική διαδικασία αγγαρεία.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/kalyteres-synthikes-metaforas-ton-mathiton-toy-dimotikoy-eydiloy-zitoyn-oi#ixzz5TVVnJtVE
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: