Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ζάκυνθος: Από κοινού κατάληψη μαθητών και γονέων, για έλλειψη καθηγητών και αποχαρακτηρισμό δυσπρόσιτου σχολείου


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 3 Οκτώβριος, 2018 - 13:03 | Στην Κατηγορία: 
 Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Λ.Τ. Βολιμών
Aπό σήμερα 3/10 βρίσκεται σε κατάληψη διαρκείας, μέχρι την τελική επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησε η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου παιδείας, αποχαρακτηρίζοντάς το από δυσπρόσιτο.
Παρακάτω βρίσκεται η επιστολή σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο σχολείο στη Ζάκυνθο. 
 Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Λ.Τ. Βολιμών
Το σχολείο μας, το Γυμνάσιο Λ.Τ. Βολιμών, Δημοτικής Ενότητας Ελατίων εξυπηρετεί την ευρύτερη  περιοχή της ορεινής Ζακύνθου. Ενδεικτικό της έκτασης που καλύπτει αποτελεί το γεγονός ότι τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές υπερβαίνουν την μία ώρα διαδρομής από τα σπίτια μέχρι το σχολείο. Παρά την αυταπόδεικτη αξία της ύπαρξής του, τις επιτυχίες των μαθητών του στις πανελλαδικές εξετάσεις και τον γενικότερο κοινωνικό ρόλο που επιτελεί, αντιμετωπίζεται σήμερα ως σχολείο για παιδιά ενός κατώτερου Θεού, υπό τη συνεχή απειλή της κατάργησής του. Η πρόσφατη κατάργησή του ως δυσπροσίτου σχολικής μονάδας δημιούργησε λειτουργικά προβλήματα, τα οποία εγκαίρως είχαμε, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, επισημάνει.
Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων φορέων και των πολιτικών παραγόντων, ότι το σχολείο θα λειτουργήσει με όλο του το δυναμικό, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διασφαλίζοντας τη συνέχεια του εκπαιδευτικού έργου στα παιδιά μας, η σχολική μονάδα υπολειτουργεί, καθώς ελλείπει βασικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ ήδη μπήκαμε στον Οκτώβρη. Δυστυχώς, για όλους εμάς, επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας! Ο αποχαρακτηρισμός του από δυσπρόσιτο έκανε το σχολείο μας απωθητικό για τους εκπαιδευτικούς, μονίμους και αναπληρωτές.
Η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (που είχε εξαγγείλει ότι θα προηγηθεί διάλογος  πριν από τον τελικό χαρακτηρισμό των σχολείων και αθέτησε την υπόσχεσή του) οδήγησε σε συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και σε μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση, τόσο σε μας τους γονείς όσο και στα παιδιά μας, που αγωνιούμε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα για την ομαλή λειτουργία του.
Ως διαμαρτυρία γι’ αυτήν την υποβάθμιση και απαξίωση του σχολείου μας εμείς και τα παιδιά μας προβήκαμε στην κατάληψη του σχολείου, ως έσχατο μέσο πίεσης στα δίκαια αιτήματά μας, και σε παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα, παρά την ακατάσχετη υποσχεσιολογία εκ μέρους τους. Έως τώρα δείξαμε υπερβολική αφέλεια, εμπιστευόμενοι τις προφορικές δεσμεύσεις.
Όμως, ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι! Η υπομονή μας εξαντλήθηκε! Είμαστε έτοιμοι για πιο δραστικές κινητοποιήσεις, ώσπου να φέρουμε σε πέρας τα αιτήματά μας:
  1. Άμεσο επαναχαρακτηρισμό του σχολείου μας ως δυσπροσίτου.
  2. Στελέχωση με  προσωπικό όλων των ειδικοτήτων,
ώστε να συνεχιστεί η επιτυχής και αποδοτική λειτουργία του, κρατώντας εμάς και τα παιδιά μας στο τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.
            Περιμένουμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας και ως τότε θα βρισκόμαστε διαρκώς σε αγωνιστική ετοιμότητα.
            Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

                                                                         Ο Πρόεδρος
Πατήρ Διονύσιος Μαρίνος



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/zakynthos-apo-koinoy-katalipsi-mathiton-kai-goneon-gia-elleipsi-kathigiton-kai#ixzz5Swcz3iY6
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: