Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018


Συντονιστικό Μαθητών: Διαδηλώσεις με κλειστά σχολεία στις 29 Οκτωβρίου

"Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους για τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ"
Δημοσίευση: 01/10/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Το Συντονιστικό όργανο των μαθητών Αττικής καλεί τα 15μελή - 5μελή και  τις Συντονιστικές Επιτροπές  όλης της χώρας να αποφασίσουν κλείσιμο των σχολείων στις 29 Οκτωβρίου, και να λάβουν μέρος στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας καθώς και στις κατά  τόπους μαθητικές κινητοποιήσεις, με βασικό αίτημα την απόσυρση του Σχεδίου του υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ,.
Το Συντονιστικό τονίζει στο σχετικό ανακοινωθέν:
“Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους με το οποίο:
Α. θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x 2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.
   
Β.  θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.
   
Γ.  θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.
   
Δ.  θα μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές. Και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: