Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Λήγουν την Τρίτη τα μαθήματα για τους μαθητές Λυκείου

Την Πέμπτη αρχίζουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Δημοσίευση: 08/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Λήγουν τα μαθήματα,  αύριο Τρίτη, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων,  και από την  Πέμπτη ξεκινά ο “μαραθώνιος” των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων .
Ειδικότερα
ΠΡΩΤΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Α. Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα αρχίσουν την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρωθούν   την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.
Β. Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ ́ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα αρχίσουν την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017.
Οι εξετάσεις για τους μαθητές που απουσίαζαν δικαιολογημένα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 30 Μαΐου 2017.
Γ. Επισημαίνεται ότι μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο».
ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Α. Οι εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου, που διενεργούνται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους μαθητές της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. θα αρχίσουν την Πέμπτη 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.
Β. Οι εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου, που διενεργούνται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους μαθητές της της Γ ́ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. θα  ολοκληρωθούν την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.
Γ. Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων,που ορίζεται από το Σύλλογο Διδασκόντων ήδη έχει ανακοινωθεί  στους μαθητές π ν.
Δ. Και εδώ ισχύει ότι μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο.
 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤ ́ΙΔΙΑΝ ΔΙΔΑΧΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Αναφορικά με την αξιολόγηση των κατ ́ ιδίαν διδαχθέντων και των στρατεύσιμων μαθητών ισχύει, το άρθρο 27 του π.δ. 46/2016 «Αξιολόγηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου».
Άρθρο 27
Κατατακτήριες εξετάσεις των «κατ’ ιδίαν διδαχθέντων» και των στρατεύσιμων μαθητών
1. Στην κατηγορία των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων μαθητών υπάγονται οι μαθητές που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 1894/1990 (A ́ 110), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 4 του άρθρου 46 του Ν. 2413/1996 (Α ́ 124).
2. Οι αποφάσεις με αριθμό 24945/1973 (ΦΕΚ 314 Β ́), 48661/1974 (ΦΕΚ 607 Β ́), 42373/1976 (ΦΕΚ 652 Β ́), Γ2/ 3922/28.12.1984 (ΦΕΚ 3 Β ́/07.01.1985), Γ2/3031/22.10.1985 (ΦΕΚ 726 Β ́), Γ2/3560/25.9.1989 (ΦΕΚ 720 Β ́) του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες καθορίζουν τις παθήσεις των μαθητών που δικαιολογούν την υπαγωγή τους στην κατηγορία των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων, εξακολουθούν να ισχύουν.
3α. Ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υπαγωγή μαθητών στην κατηγορία των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων, όταν πρόκειται για λόγους υγείας, θα πρέπει οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι αν είναι ενήλικες, με την αίτησή τους να προσκομίσουν στο σχολείο φοίτησης πρόσφατη σχετική ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία φέρει σφραγίδα από: i) Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή ii) νόμιμα εκτελούντα χρέη Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή iii) Διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή από Δημόσιο Κέντρο Υγείας στην περιοχή του μαθητή, η οποία φέρει σφραγίδα του Διευθυντή του Κέντρου.
β. Ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υπαγωγή μαθητών στην κατηγορία των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων, λόγω παραμονής τους στο εξωτερικό, ισχύει η παρ. 11 του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. ΣΤ5/71/01−12−1986 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 834 Β ́).
4. Οι «κατ’ ιδίαν διδαχθέντες μαθητές» και οι στρατεύσιμοι εξετάζονται προφορικά και γραπτά κατά την εξεταστική περίοδο Μαΐου−Ιουνίου στα μαθήματα της αντίστοιχης τάξης του Λυκείου, στην οποία ζητούν την εξέταση, στην ίδια εξεταστέα ύλη και στα ίδια θέματα με τους υπόλοιπους μαθητές. Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής και διενεργείται σύμφωνα με πρόγραμμα που καταρτίζεται από το σχολείο ενώπιον τριμελούς επιτροπής, με πρόεδρο τον Διευθυντή ή τον Υποδιευθυντή του σχολείου και μέλη δύο καθηγητές της ίδιας ειδικότητας ή που έχουν σε ανάθεση το αντίστοιχο μάθημα.
Ο μέσος όρος των βαθμών των δύο καθηγητών είναι ο προφορικός βαθμός του μαθητή στο εξεταζόμενο μάθημα. Η γραπτή εξέταση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος. Ειδικά στο μάθημα «Ερευνητική Εργασία (Project)» οι μαθητές αυτής της κατηγορίας δεν αξιολογούνται.
5. Tα γραπτά δοκίμια των μαθητών αυτών βαθμολγούνται και αναβαθμολογούνται με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται για τα γραπτά των μαθητών της τά− ξης στην οποία υποβάλλονται σε εξέταση.
6. Οι μαθητές αυτοί προάγονται ή απολύονται σύφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος διατάγματος.
7. Όπου απαιτείται επιλογή μαθημάτων ή προτίμηση Ομάδας προσανατολισμού, κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο σχετική Δήλωση του Ν. 1599/1986 στον Διευθυντή του Λυκείου.
8. Οι υπαγόμενοι στις διατάξεις του παρόντος άρθρου υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και σχετική αίτηση στο οικείο σχολείο τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων του Β ́ Τετραμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: