Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση-Ψήφισμα

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ υιοθετεί τα αιτήματα, που κατέθεσαν και πάλι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Παιδείας οι κρατούμενοι στο κ. κ. Κορυδαλλού, οι οποίοι είναι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017. Η δήλωσή τους ακολουθεί στη συνέχεια.
«Δεδομένου του στενού χρονικού περιθωρίου προκειμένου να συμμετέχουμε στις πανελλήνιες εξετάσεις του διδακτικού έτους 2016-17 ασκώντας το δικαίωμά μας, σας ενημερώνουμε ότι: Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή τους, πλην όμως καμία έγγραφη ενημέρωση έχουμε ούτε για τον τόπο αλλά ούτε για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Από την πλευρά μας προτείνουμε τα εξής:
α) Οι εξετάσεις μας, να διεξαχθούν εντός του κ.κ. Κορυδαλλού
β) Να διεξαχθούν στην κατάλληλη για την περαίωσή τους αίθουσα του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, του ίδιου καταστήματος.
γ) Τα θέματα εξετάσεων να μεταφέρει αστυνομικός, ή άλλος αρμόδιος υπάλληλος, όποιου φορέα ή Αρχής αποφασιστεί από τους ιθύνοντες.
δ) Οι επιτηρητές να επιλέγουν με τα ίδια κριτήρια και τρόπο, όπως σε κάθε άλλο εξεταστικό κέντρο.
Ή να μεταφερθούμε στο Λύκειο και εξεταστικό κέντρο του Καταστήματος Κράτησης Αυλώνας.
Μετά την αποστολή του παρόντος θα περιμένουμε έγγραφη απάντησή σας, διαφορετικά θα προβούμε σε κλιμακωτές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τον Νόμο το μόνο αγαθό που στερούμαστε είναι η Ελευθερία και βάσει της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας η πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης και της Παιδείας και θεωρούμε εκδικητική και παράνομη οποιαδήποτε στέρησή του.»



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/e-elme-athinas-yiothetoyme-ta-aitimata-ton-kratoymenon-ston-korydallo-poy-einai#ixzz4gvZ2he7C
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: