Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Μεγάλη επιτυχία της ελληνικής σχολικής καλαθοσφαίρισης

Στην Κρήτη το επόμενο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα
Δημοσίευση: 07/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Τη 2η θέση στον κόσμο κατέκτησαν τα κορίτσια του 1ου ΓΕΛ Βούλας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας στο Πόρετς της Κροατίας.
Μετά από σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων στη διάρκεια του τουρνουά, έφτασαν στον μεγάλο τελικό όπου παρά την καλή τους εμφάνιση έχασαν από την ανώτερη ομάδα της Σερβίας, η οποία είχε στη σύνθεσή της 9 εν ενεργεία παίκτριες της αντίστοιχης εθνικής ομάδας.
Επίσης πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν τα αγόρια της Σχολής Λαμπίρη που από ατυχία δεν διεκδίκησαν μετάλιο, κατακτώντας τελικά την 5η θέση στον κόσμο.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν 32 ομάδες αγοριών και 30 κοριτσιών από όλο τον κόσμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελικό παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Βούλας κος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος στήριξε έμπρακτα όλη τη χρονιά τις προσπάθειες του σχολείου και των αθλητριών.
Την απονομή των μεταλίων και του κυπέλλου της 2ης θέσης έκανε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού Στέλιος Δασκαλάκης.
Το επόμενο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα θα διοργανωθεί στην Κρήτη το 2019.
Τη σημαία των Αγώνων, εκ μέρους των διοργανωτών Δήμων της Κρήτης, παρέλαβε σε ειδική τελετή ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χανίων  Νίκος Βλαζάκης, μαζί με ένα αθλητή, μια αθλήτρια και εκπρόσωπο της ελληνικής αποστολής στην Κροατία.
Καλή επιτυχία στους επόμενους διοργανωτές, Ηράκλειο και Χανιά Κρήτης, καθώς βέβαια και στις ελληνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια: