Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο μαθητής στο Γυμνάσιο προάγεται πολύ πιο δύσκολα από ό,τι στο Λύκειο

Δημοσίευση: 23/02/2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Στην Ελλάδα ο μαθητής στο Γυμνάσιο προάγεται πολύ πιο δύσκολα από ό,τι στο Λύκειο, γιατί για να προαχθεί ο μαθητής στο Γυμνάσιο ζητάμε 12,5 ενώ στο λύκειο 9,5.
Αυτό είπε προς τους Βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ,ο πρώην πρόεδρος του ΙΕΠ Σωτήρης Γκλαβάς και σημείωσε τα εξής:
-Μπορεί, δηλαδή, αυτός ο μαθητής να πάρει σε κάποια μαθήματα 19 και 20 και σε όλα τα άλλα, εκ των  οποίων κάποια μπορεί να είναι ουσιαστικής βαρύτητας, όπως η γλώσσα και τα μαθηματικά, να έχει 3 και 4 και να περνάει άνετα.
-Άρα, έχουμε απόλυτη προαγωγή.
-Αυτός είναι ο στόχος μας;
-Δεν βοηθάει τους φτωχούς η απόλυτη προαγωγή.
-Θα πάνε παραπάνω και τι έγινε;
-Θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι της αγοράς, που θα τους απορρίψει.
-Επομένως, αυτή δεν είναι κοινωνική πολιτική.
-Θα πρέπει τα παιδιά του Λυκείου να γνωρίζουν τους κανόνες και να δίνουν σημασία σε όλα τα αντικείμενα και, τουλάχιστον, να προάγονται όπως προάγονται οι μαθητές του Γυμνασίου.

Πολυ απλα, ο μαθητης/τρια προαγεται στην επομενη ταξη αναξαρτητα απο τον τελικο βαθμο που συγκεντρωσε.Αν σε καποια μαθηματα δεν συγκεντρωσε προαγωγιμο βαθμο, ειναι υποχρεωμενος/η να εξεταστει σ αυτα, τα επομενα χρονια των σπουδων του/της μεχρι να επιτυχει προαγωγιμο βαθμο. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ!
διογενης


Δεν υπάρχουν σχόλια: