Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα μαθητές, που διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές της κυβέρνησης στις ενδοσχολικές και τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και την κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών.
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν επίσης την κάθετη αντίθεσή τους στην υποχρηματοδότηση της Παιδείας, που προκαλεί προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, συνεχίστηκε με πορεία στο Σύνταγμα, η οποία κατέληξε στην Ακρόπολη.
Το κεντρικό πανό έγραφε «παλεύουμε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει σε εμάς και τα παιδιά όλου του κόσμου», ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, όπως «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά».
Μικρή ένταση σημειώθηκε, όταν λίγοι νεαροί πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στη λεωφόρο Αμαλίας, αλλά πολύ γρήγορα η κατάσταση εξομαλύνθηκε.
Στην κινητοποίηση καλούσαν οι Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών Αθήνας και Πειραιά και η Συντονιστική Επιτροπή ΕΠΑΛ. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις ήταν προγραμματισμένες και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Στη σχετική ανακοίνωση οι μαθητές υπογράμμιζαν τα εξής:
Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη!
Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
Κανένας αιφνιδιασμός και αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων!
Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
 Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Δωρεάν - ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό Ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων.
Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: