Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Υπουργός:Τα μαθήματα στο Λύκειο θα μειωθούν στο ήμισυ

Αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται και δεν θα γίνει αξιολόγηση σε προσωπική βάση των εκπαιδευτικών.
Δημοσίευση: 02/02/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
“Από τη νέα σχολική χρονιά θα κάνουμε σταδιακή μείωση των μαθημάτων, στο Λύκειο. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον στα μισά τα μαθήματα για να μη σας πω λιγότερο από τα μισά, από αυτά που διδάσκονται σήμερα οι μαθητές”.
Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Ελλάδος (δημοσιογράφο Κάτια Τσιπλάκη), και ανακοίνωσε ότι:
-Δεν είναι δυνατόν να αναβαθμιστεί το Λύκειο εάν αυτή τη στιγμή δεν πάμε σε πολύ σοβαρές μειώσεις του αριθμού των μαθημάτων. Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε 15 και 16 μαθήματα και το καθένα να είναι δυο-τρεις ώρες.
-Καλύτερα είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες σε περισσότερο βάθος.
-Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε προχωρήσει στην τελική μας πρόταση, την οποία θα νομοθετήσουμε, ώστε οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α Λυκείου να γνωρίσουν  το νέο σύστημα.
-Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στη σημερινή τους μορφή πρέπει να καταργηθούν . Ο λόγος που πρέπει να καταργηθούν είναι ότι είναι ένας θεσμός που έχει καταβροχθίσει ένα άλλο θεσμό που είναι το Λύκειο.
-Η εισαγωγή θα πρέπει να γίνεται με ένα μικτό σύστημα που να διασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων. Επιπροσθέτως θα μπορούσαν να γίνουν εργασίες στα σχολεία και ενδοσχολικές εξετάσεις οι οποίες να βαθμολογούνται από καθηγητές άλλων σχολείων για να εόιναι πιο αντικειμενικές.
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται και δεν θα γίνει αξιολόγηση σε προσωπική βάση των εκπαιδευτικών.
Προβλέπονται όμως, είπε ο κ. Γαβρόγλου:
Α. Η αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης,Περιφερεικών  Διευθυντών , Διευθυντών Εκπαίδευσης,  Διευθυντών Σχολείων, Σχολικών  Συμβούλων, και
Β. Η υτοαξιολόγηση  του σχολείου.
“Θα πάρουμε τα αποτελέσματα της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης των στελεχών ,  θα τα μελετήσουμε και θα δούμε πιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα” τόνισε ο κ. υπουργός.
Εμφυλες ταυτότητες
Σχετικά με τη Θεματική Εβδι=ομάδα που περιλαμβάνει και τις  Εμφυλες ταυτότητες υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:
-Τα αγόρια και τα κορίτσια είναι σε μια ηλικία , όπου συνειδητοποιούν τις αλλαγές του σώματος.
-Αυτό φέρνει   μια αλλαγή της συνείδησης.
-Ξέρουμε ότι έχουμε  πάρα πολλές εγκυμοσύνες μετά τις πενθήμερες εκδρομές;
-Τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να είναι ζητήματα ταμπού.
- Είναι πράγματα που κάθε οικογένεια  τα συζητά είτε φανερά είτε σιωπηρά.
-Είναι πράγματα που οι νέοι τα συζητούν πολύ έντονα μεταξύ τους. Εμείς λέμε γιατί να μη τα συζητούν και με ειδικούς  και με φορείς ανοιχτά  και δημοκρατικά.
-Εμείς λέμε οι άνθρωποι πρέπει να συζητούν τα προβλήματα για να είναι ενήμεροι για το τι γίνεται στην κοινωνία. Αυτό είναι το πιο  σοβαρό.
-Είναι αποδεκτό να έχει κανείς διαφορετικές απόψεις .
- Εκείνο που δεν είναι αποδεκτό είναι να  ζητά (σ.σ. ο Μητροπολίτης Πειραιώς) από τον κόσμο να παρανομήσει.
-Δεν έχει το δικαίωμα κανένας γονέας ν α πάρει το παιδί του από το σχολείο για τα θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας.
- Διότι αύριο μπορεί κάποιος να πάρει το παιδί τους εάν δεν συμφωνεί με τη θεωρία του Δαρβίνου , εάν δεν συμφωνεί με το εγχειρίδιο της Ιστορίας.
-Δεν γίνεται στη δημοκρατία έτσι. Οποιοσδήποτε γονέας έχει το δικαίωμα να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Παιδείας αλλά δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει τα παιδιά του  από το σχολείο επειδή δεν συμφωνεί με κάτι που η πολιτεία συντεταγμένα έχει προτείνει να γίνεται.
-Οι σχεσεις με την εκκλησία είναι εξαιρετικές. Εχω εξαιρετική σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα προχωρήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: