Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω εδώ και έξι χρόνια δίνει μαζί με τους εργαζόμενους, τους γονείς και την τοπική κοινωνία έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στην Κρίση, τη φτώχεια, τις περικοπές, την ανεργία, τα μνημόνια, την εξαθλίωση.
    Αυτά τα δίσεκτα χρόνια βρεθήκαμε μαζί και στηρίξαμε με χρήματα και τρόφιμα μεγάλες απεργίες (Χαλυβουργία, ΑΛΤΕΡ, απολυμένοι κόκα κόλα κλπ), συγκεντρώσαμε και μοιράσαμε τρόφιμα, ρούχα, τσάντες και παπούτσια σε οικογένειες που υπέφεραν από την ανεργία και τη φτώχεια, βάλαμε ρεύμα και νερό σε σπίτια που είχαν κοπεί, πληρώσαμε φάρμακα και λογαριασμούς σε συμπολίτες μας.
     Στηρίξαμε επίσης τα θύματα των ιμπεριαλιστών, βοηθήσαμε τα παιδιά στη βομβαρδισμένη Γάζα και συγκεντρώσαμε χρήματα για να χτιστεί σχολείο στο μαρτυρικό Κομπάνι στη Συρία. Συγκεντρώσαμε τρόφιμα και ρούχα (πάνω από 450 κούτες) για τα κυνηγημένα από τον πόλεμο προσφυγόπουλα, τα προωθήσαμε στα νησιά και τα μοιράσαμε στον Ελαιώνα και στον Πειραιά.   
     Όλα αυτά με πολύ τρέξιμο και επίπονη προσπάθεια χάρη στη γενναιοδωρία, την καρδιά και το φιλότιμο των δασκάλων του Αιγάλεω που έδωσαν και το τελευταίο τους υστέρημα από τον κουτσουρεμένο τους μισθό. Βέβαια πάντα προσφέραμε σιωπηλά την ταξική αλληλεγγύη μας, με  απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των αδύναμων και των ταπεινών.
     Στα πλαίσια λοιπόν της αλληλεγγύης το Δ.Σ του Συλλόγου μας αποφάσισε και φέτος να αγοράσει και να μοιράσει σε άπορους μαθητές εκπαιδευτικό υλικό (τετράδια, μολύβια κλπ). Κάθε σχολείο θα πάρει από ένα πακέτο με εκπαιδευτικό υλικό το οποίο οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με απόλυτη διακριτικότητα θα αναλάβουν να μοιράσουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο θα ανακουφιστούν κάπως από τα σχολικά έξοδα κάποιες οικογένειες μαθητών μας. Το μοίρασμα των υλικών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη από το Δ.Σ. Παρακαλούμε τους συναδέλφους/ισσες και τους διευθυντές των σχολείων μας να μας βοηθήσουν άλλη μια φορά σε αυτή τη δράση.
  - Απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα των μνημονίων υψώνουμε την αντίστασή μας με ΕΝΟΤΗΤΑ, Συλλογικότητα, Αυτοοργάνωση και Αλληλεγγύη.
-Κανένας μόνος του στην Κρίση. Ένας για όλους και όλοι για έναν.
-Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/dorean-ekpaideytiko-yliko-se-aporoys-mathites-ston-sholeion-toy-aigaleo#ixzz4K1KJ3oFc
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: