Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σημαντική η κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών

«Τα παιδιά είναι οι 


Σημαντική η κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών
Με τα τροχαία να αποτελούν «την πρώτη αιτία θανάτου και σοβαρών τραυματισμών για τα παιδιά ηλικίας 5-14 ετών στην Ελλάδα», υπογραμμίζεται για ακόμη μία φορά, καθώς τα σχολεία ανοίγουν, η ανάγκη της εκπαίδευσης των μαθητών για την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία τους στους δρόμους.
«Τα παιδιά είναι οι πιο ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου» επισημαίνει η Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς" και επιμένει ότι «η πρόληψη είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας αποτροπής τροχαίων ατυχημάτων γι' αυτό θα πρέπει να εστιάσουμε εκεί για να προστατεύσουμε τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι τα σωστά πρότυπα και οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».
Η κ. Μυλωνά εκφράζει την πεποίθηση ότι «τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια όπως μαθαίνουν να περπατούν, όπως μαθαίνουν να μιλάνε, να τρώνε. Χρειάζεται διαπαιδαγώγηση από το σπίτι αλλά και στη συνέχεια, σωστή κυκλοφοριακή αγωγή, πράγματα που δεν γίνονται στη χώρα μας».
Σύμφωνα με την κ. Μυλωνά:
«Έχουμε πρόβλημα στην Ελλάδα γιατί το οδικό περιβάλλον δεν είναι ασφαλές. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, διαβάσεις, φανάρια, σωστοί δρόμοι, σαμαράκια σε δρόμους κοντά σε σχολεία, οι οδηγοί τρέχουν ανεξέλεγκτα. Επιπλέον, τα σχολικά αυτοκίνητα που μισθώνονται για τη μεταφορά των παιδιών θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφάλειας και να γίνονται έλεγχοι».
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: