Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γονιών του 2ου δημοτικού σχολείο Φιλιππιάδας λοιπόν, λίγο αφού αγιάστηκαν και ευλογήθηκαν από τον παπά την ημέρα του αγιασμού του σχολείου, κάναν συνέλευση και αποφάσισαν ούτε λίγο ούτε πολύ, πως τα προσφυγόπουλα “δεν είναι αναγκαίο” να μάθουν γράμματα.
Και ενώ ο αγιασμός δεν είχε ακόμα στεγνώσει από πάνω τους, στοιχειοθέτησαν και επιχειρήματα γύρω από αυτή τους τη θέση, όπως ας πούμε ότι τα παιδιά των προσφύγων δεν είναι εμβολιασμένα και μάλλον θα κολήσουν θανατηφόρες ασθένειες τα δικά τους. Τα οποία δικά τους βέβαια, αν είναι εμβολιασμένα, μάλλον δε διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, αλλά μάλλον τα δικά τους δεν τα εμβολιάζουν γιατί «τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό».
Επίσης τα παιδιά των προσφύγων, δε μπορούν να μάθουν γράμματα, γιατί έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έμαθαν γράμματα τελευταία φορά. Ίσως αν είχαν προσπαθήσει να μάθουν γράμματα στο ενδιάμεσο, να μπορούσαν να μάθουν γράμματα και τώρα, αλλά πλέον είναι αργά. Αν έχετε βρεθεί να αναρωτιέστε κάποια στιγμή ζητώντας δουλειά από κάποιον εργοδότη, πώς θα αποκτήσετε προϋπηρεσία χωρίς να δουλέψετε για πρώτη φορά και αυτός σας κουνάει τους ώμους αδιάφορος, να θυμάστε πως υπάρχουν και χειρότερα, αφού κάποιοι δε αφήνουν παιδιά να μάθουν γράμματα, γιατί δεν είχαν μάθει από την αρχή.
Στη συνέχεια, αναλύουν και το πώς τα προσφυγόπουλα, θα έρθουν στο σχολείο με μόνο στόχο την καταστροφή των ιερών τους συμβόλων. Θα σπάσουν εικόνες, θα γκρεμίσουν εικονίσματα και γενικά θα αντιταχθούν στη θρησκεία της αγάπης και της αλληλεγγύης που πιστεύουν οι ίδιοι. Οπότε ανήλικα προσφυγάκια δε χωράνε στα λημέρια τους που είναι γεμάτα με «100% χριστιανούς ορθόδοξους».
Το ζενίθ όμως της γραφικότητας, είναι ο λόγος που δε μπορούν τα προσφυγόπουλα να πηγαίνουν στο κτίριο του σχολείου ούτε τα απογεύματα και αυτός είναι πως οι ντόπιοι χρησιμοποιούν το κτίριο για τουρνουά… σκάκι. Είναι προφανές άλλωστε, πως μία τόσο δυνατή αιτιολόγηση και επιχειρηματολογία, θα μπορούσε να γίνει μόνο από δεινούς παίκτες σκάκι, που έχουν ακονίσει τις νοητικές τους ικανότητες για χρόνια…
Μετά την υπόθεση του Ωραιοκάστρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ενός δημοτικού σχολείου στη Φιλιππιάδα, μπαίνει κι αυτός δυναμικά στον άτυπο αγώνα…
SPASMENOPARATHYROBLOG.WORDPRESS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια: