Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ευαισθητοποίηση των Μαθητών στην Καταπολέμηση της ∆ιαφθοράς

Δημοσίευση: 23/07/2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης  ανέλαβε την πρωτοβουλία υποβολης πρότασης προς την Αν. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για την από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας υλοποίηση ∆ράσης με τίτλο «Ευαισθητοποίηση Μαθητών στην Καταπολέμηση της ∆ιαφθοράς-Αλλαγή Νοοτροπίας».
Η προτεινόμενη ∆ράση περιλαμβάνει τη διοργάνωση Παρουσιάσεων από Ειδικούς Επιθεωρητές του ΓΕ∆∆ σχετικά με την ανωτέρω θεματολογία αζημίως και με μηδενικό κόστος για το ∆ημόσιο.
Η εν λόγω πρωτοβουλία του ΓΕ∆∆ εντάσσεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σε συνέχεια των συμπερασμάτων –προτάσεων του Καινοτόμου Εργαστηρίου που διοργανώθηκε από το ΕΚ∆∆Α το έτος 2011 με θέμα «Ενίσχυση της ∆ιαφάνειας- Καταπολέμηση της ∆ιαφθοράς» στο οποίο ο ΓΕ∆∆ συμμετείχε.
Βασική επιδίωξη της ∆ράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νεαρών μαθητών από τα πρώιμα στάδια της ζωής τους και προ της εξόδου τους στην κοινωνία και στον εργασιακό βίο, ώστε να υιοθετήσουν και να εμπεδώσουν μια νοοτροπία Αντι-∆ιαφθοράς.
Η ∆ράση απευθύνεται αρχικά σε μαθητές καθώς η καταπολέμηση της διαφθοράς απαιτεί πρωτίστως αλλαγή νοοτροπίας με διαμόρφωση συνείδησης ότι η διαφθορά είναι ένα μη αποδεκτό και επικίνδυνο φαινόμενο τόσο για τον κοινωνικό ιστό όσο και την ανάπτυξη της χώρας.
Παράλληλα η ∆ράση απευθύνεται και σε καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης κυρίως ΠΕ 13 «Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής» που η περαιτέρω ενημέρωση τους από ειδικούς θα συνδράμει στην αποτελεσματικότερη ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο αντικείμενο, καθόσον αυτοί αναλαμβάνουν στη συνέχεια να μεταλαμπαδεύσουν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των καθηκόντων τους τη νοοτροπία Αντι-∆ιαφθοράς στους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: