Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Στο 1ο νηπιαγωγείο Αταλάντης τα παιδιά λένε εμείς όχι εγώ!


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιούλιος, 2016 - 10:16 | Στην Κατηγορία: 



Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους. Άνθρωποι και φύση αποτελούν μια γερή αλυσίδα. Η περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση κατακτιέται από τη μικρή ηλικία. Ευελπιστούμε στη δημιουργία αυριανών ενεργών πολιτών που θα χειρίζονται το περιβάλλον σωστά και με αειφορική αντίληψη.
Στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντικών δράσεων (11 – 17 Απριλίου 2016) συνεχίσαμε μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 «Η ΑΥΛΗ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ»
Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους. Άνθρωποι και φύση αποτελούν μια γερή αλυσίδα. Η περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση κατακτιέται από τη μικρή ηλικία. Ευελπιστούμε στη δημιουργία αυριανών ενεργών πολιτών που θα χειρίζονται το περιβάλλον σωστά και με αειφορική αντίληψη. 
 Στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντικών δράσεων (11 – 17 Απριλίου 2016) συνεχίσαμε μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια. 
 ΣΤΟΧΟΣ μας να γίνει «Η αυλή μας ακόμη πιο όμορφη».
Επιμέρους στόχοι που θέσαμε:
 Ανάπτυξη δεξιοτήτων παρατήρησης, καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων.
 Αναγνώριση της αισθητικής και συναισθηματικής αξίας της φύσης.
 Ανάπτυξη επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των παιδιών, γονέων αλλά και με άλλους φορείς.
 Γνωριμία με διαφορετικά είδη γραπτού λόγου.
 Δημιουργική έκφραση μέσα από τις τέχνες.
 Υιοθέτηση οικολογικής ευαισθησίας, περιβαλλοντικής συνείδησης
και πνεύματος εθελοντισμού.
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
 Δημιουργήσαμε μία ομάδα αποτελούμενη από τη προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Ξέρρα Γεωργία, που ανέλαβε το ρόλο του συντονιστή των δράσεων, δύο νηπιαγωγούς την κ. Θεοδωροπούλου Στυλιανή και κ. Τσιώρα Άννα και φυσικά τα νήπια - προνήπια του σχολείου μας.  Μέσα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίσαμε την έρευνα και την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης της αυλής του σχολείου. Ο εντοπισμός μικροπροβλημάτων μας οδήγησε στη διαμόρφωση του κάτωθι
σχεδίου δράσεων.
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την υλοποίηση των δράσεων μας. Ακούσαμε όλες τις απόψεις των παιδιών και συμφωνήσαμε να ζητήσουμε την εθελοντική βοήθεια των γονέων και τη συνεργασία του Δήμου Λοκρών.
Επίσης αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, άχρηστα υλικά καθώς και ανακυκλώσιμα
atalanti


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/sto-1o-nipiagogeioy-atalantis-ta-paidia-lene-emeis-ohi-ego#ixzz4EAV1WUiC
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: