Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Σχολείο στην Τρίπολη δίνει δεύτερη ευκαιρία για να αποκτήσετε απολυτήριο Γυμνασίου [video]

  
Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον θεσμό τωνΣχολείων Δεύτερης ευκαιρίας, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, στηνΤρίπολη. Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των...
projects της φετινής χρονιάς, όπου οι ίδιοι οι μαθητές πρότειναν και υλοποίησαν.

Σε αυτό το σχολείο η φοίτηση είναι διετής (1ος και 2ος κύκλος), οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συνδιαμορφώσουν την ύλη, δεν είναι δηλαδή αυστηρά προκαθορισμένη, ενώ υπάρχει μια ευελιξία στο πρόγραμμα, καθώς πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Επιπλέον οι μαθητές δεν δίνουν εξετάσεις για να "περάσουν" στην επόμενη τάξη και να πάρουν το απολυτήριο γυμνασίου, εκτός και αν το κρίνει ο καθηγητής, αλλά υλοποιούν διαθεματικές εργασίες πάνω σε κάποιο θέμα που τους έχει απασχολήσει και επιθυμούν να αναπτύξουν εκτενέστερα.

Στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας φοιτούν άτομα άνω των 18 ετών, που δεν κατάφεραν να πάρουν το απολυτήριο γυμνασίου και λυκείου, αλλά πλέον είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για ψυχολογικούς, επιθυμούν να το κάνουν!

Εγγραφές γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά κυρίως τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο.
Κατά τη διάρκεια των διακοπών το σχολείο θα παραμένει ανοικτό κάθε Πέμπτη, τις απογευματινές ώρες (4.20-8.00μμ), ενώ θα ξανανοίξει κανονικά στις αρχές Σεπτέμβρη. Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά για επιπλέον πληροφορίες καιδιευκρινίσεις στο 2710 222757.

Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο σχολείο, γιατί όχι μόνο λειτουργεί με projects, αλλά και γιατί εκτός από τα βασικά μαθήματα (Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλική Γλώσσα, Πληροφορική, Κοινωνική Εκπαίδευση, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Φυσικές Επιστήμες, Πολιτισμική – Αισθητική αγωγή) δίνεται η δυνατότητα για συζήτηση με ειδικό για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και με έναν ψυχολόγο.

Αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένα 28 άτομα, αλλά δεν κατάφεραν όλοι να ολοκληρώσουν γιατί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ήταν δύσκολη η παρακολούθηση των μαθημάτων.
Η διευθύντρια του σχολείου Παπαδοπούλου Γεωργία δήλωσε ότι "το θετικό είναι πως πολλοί που έχουν τελειώσει το γυμνάσιο έχουν προχωρήσει και στο λύκειο και μάλιστα υπάρχει μαθήτρια που συνέχισε και για πανεπιστημιακές σπουδές. Το σχολείο φυσικά δεν έχει σκοπό μόνο την απόκτηση του απολυτηρίου αλλά και την κοινωνικοποίηση και την εξωστρέφεια που επίσης είναι πολύ σημαντικά"!

Σήμερα παρουσιάστηκαν τα εξής projects:

"Διαφορετικότητα και διακρίσεις"
Επιμέλεια παρουσίασης/συντονισμός: Δήμητρα Φαμελίτη, Φιλόλογος
"Άμπελος - Ιστορία του κρασιού - Αρκαδία"
Επιμέλεια παρουσίασης/συντονισμός: Νικολέττα Σταυρούλη, Φυσικές Επιστήμες
"Ο ρόλος του Συμβούλου Ψυχολόγου στο ΣΔΕ"
Σταματία Ζιώτη, Σύμβουλος Ψυχολόγος
"Μεγιστοποίηση δυνατοτήτων για εξεύρεση εργασίας"
Παρουσίαση: Νίκη Σαμοθρακίτου, τελειόφοιτος ΣΔΕ Τρίπολης
Επιμέλεια: Γιώργος Γκλίνος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
"Συμμετοχικότητα και δημιουργικότητα στις δραστηριότητες και ταproject του ΣΔΕ"
(και μια σύντομη αναδρομή στις δραστηριότητες του ΣΔΕ Τρίπολης τη χρονιά που πέρασε)
Επιμέλεια παρουσίασης είχε η Γιούλα Παπαδοπούλου, που είναι Διευθύντρια του Σχολείου και καθηγήτρια Πολιτισμικής και Αισθητικής Αγωγής.

kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: