Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
Πληροφορίες: Παπαδάκη - Τσούτσουρα Φανή
Τηλ: 6984988437
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας προς τους γονείς των μαθητών των σχολείων που συγχονεύονται. Κατανοούμε απόλυτα τα προβλήματα που θα προκύψουν και η σκέψη μας βρίσκεται μαζί σας. Γνωρίζουμε παρα πολύ καλά τι σημαίνει τα παιδιά να μείνουν χωρίς σχολείο αφού πριν από εφτά (7) μήνες βρεθήκαμε και εμείς σε παρόμοια κατάσταση. Εμείς είχαμε σχολείο αλλα δεν είχαμε δασκάλους. Πέντε (5) δάσκαλοι όφειλαν να απασχολούν διακόσιους τριάντα πέντε (235) μαθητές. Αντιμετωπίσαμε την αδιαφορία των αρμοδίων και αρκετές φορές την κοροϊδία τους. Για ένα ολόκληρο μήνα μας έδιναν υποσχέσεις ότι θα έλειναν το πρόβλημα με την πρόσληψη δασκάλων, αλλα δάσκαλοι δεν εμφανίζονταν. 
Με ποιό τρόπο αναπληρώθηκαν οι χαμένες διδακτικές ώρες των μαθητών; Απλά δεν αναπληρώθηκαν.
Υποτίθεται οτι το σχολείο μας λειτουργεί με αναμορφωμένο πρόγραμμα και όμως μέχρι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους σταδιακά γινόταν η πλήρωση των θέσεων των δασκάλων. Εμείς έπρεπε να τρέξουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να φωνάξουμε, να ζητήσουμε συμπαράσταση απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να ακουστεί η φωνή μας για ένα δίκαιο αίτημα μας την μόρφωση των παιδιών μας.
Μας τρομάζει η σκέψη οτι μπορεί τον Σεπτέμβρη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο. Πέντε δάσκαλοι (5) να υποδεχθούν τα παιδιά μας. Ακόμη περισσότερο μας τρομάζει η ιδέα να βρούμε ένα σχολείο κλειστό. Γνωρίζουμε απο την ελληνική ιστορία οτι οι άνθρωποι που άνοιξαν σχολεία και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μάθουν γράμματα στα ελληνόπουλα ονομάστηκαν <<Δάσκαλοι του Γένους>> και οτι η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζοντας το έργο αυτό τους τίμησε με τον καλύτερο τρόπο. Δυστυχώς σήμερα η ελληνική πολιτεία κλείνει σχολεία οδηγώντας τα παιδιά της Ελλάδας στον σκοταδισμό και την αμάθεια.
Μήπως με τον τρόπο αυτο εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί; Μήπως εξυπηρετεί κάποιους οι αυριανοί πολίτες αυτής της χώρας να μην έχουν ανεπτυγμένη την κριτική σκέψη και να μην γνωρίζουν ιστορία;
Κάνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο κρατήστε με κάθε τρόπο τα σχολεία ανοιχτά. Ας δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που κληρονομήσαμε απο τους προγόνους μας και για το οποίο αισθανόμαστε περήφανοι.  Την Μόρφωση και την Παιδεία.
Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες. Πληρώνουμε καθημερινά δυσβάσταχτους φόρους και έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε για τα παιδιά μας δωρεάν μόρφωση και παιδεία. Είμαστε αρωγοί προς όλους εκείνους τους γονείς που ζούν με το μεροκάματο και δέχονται ταυτόχρονα την μεγαλύτερη τιμωρία που είναι ο αποκλεισμός των παιδιών τους απο το δικαίωμα της μόρφωσης και της παιδείας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το δικαίωμα, που μας δίνει το Σύνταγμά μας και η Δημοκρατία μας, για Μόρφωση και Παιδεία



 alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: