Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Θέμα: «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας: Παρουσίαση και προβολή Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2013-2014»
Με στόχο την προβολή και παρουσίαση καλών πρακτικών, διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, διήμερο σεμινάριο, συνεδριακής μορφής με θέμα: «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας: Παρουσίαση και προβολή Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2013-2014»
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Ιουνίου και ώρα 17:30 με 21:15, στο 48ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου ( mail@48dim-irakl.ira.sch.gr τηλ: 2810222629, Δ/ντής Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης, Δ/νση: Φιλικής Εταιρείας - Εργατικές Κατοικίες Αγίας Αικατερίνης, Ηράκλειο).
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν 60 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων από διάφορες παιδαγωγικές ομάδες σε τρεις παράλληλες συνεδρίες.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί προγράμματα που υλοποίησαν. Να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, συζήτηση και διάχυση καλών πρακτικών. Επίσης να υπάρξει γνωριμία ανάμεσα σε διάφορες παιδαγωγικές ομάδες και να τεθούν βάσεις για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες. Οι παρουσιάσεις θα είναι δεκαπεντάλεπτες, με powerpoint ή κάποιο άλλο λογισμικό παρουσιάσεων.
Παράλληλα, στον αύλειο χώρο και στους διαδρόμους του 48ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, θα υπάρχει η δυνατότητα, το διήμερο των εκδηλώσεων, να εκτεθεί και υλικό από τα προγράμματα (πχ κάποια αφίσα, ζωγραφιές ή εικαστικές δημιουργίες των μαθητών κ.ά.). Το υλικό που θα εκτεθεί καλό θα είναι να πρόκειται για αυθεντικές δημιουργίες μαθητών, με σεβασμό σε περιβαλλοντικούς και οικονομικούς πόρους.
Όσες παιδαγωγικές ομάδες επιθυμούν να εκθέσουν το υλικό τους, παρακαλούνται να το φέρουν τη Δευτέρα, 16 Ιουνίου από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 στο 48ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η έκθεση. Υλικό προς έκθεση μπορούν να φέρουν και παιδαγωγικές ομάδες οι οποίες δεν πραγματοποιούν εισήγηση (με οικονομία στο χώρο και μέριμνα για τις δυνατότητες έκθεσης αυτού).
Για τις ανάγκες της εκδήλωσης και την καλύτερη διάχυση των εργασιών αυτής, έχει δημιουργηθεί σχετικό ιστολόγιο:http://giorti14.blogspot.gr , στο οποίο θα γίνονται αναρτήσεις του ψηφιοποιημένου υλικού, από όποια παιδαγωγική ομάδα επιθυμεί να το καταθέσει για ανάρτηση. Επισημαίνεται ότι ψηφιακό υλικό προς ανάρτηση, μπορούν να καταθέσουν και παιδαγωγικές ομάδες που δεν πραγματοποιούν εισήγηση (για οδηγίες κατάθεσης ψηφιακού υλικού βλπ σχετικό επισυναπτόμενο έγγραφο οδηγιών).
Συνημμένα
1. Αναλυτικό πρόγραμμα εκδήλωσης, 8 σελίδων
2. Αφίσα εκδήλωσης
3. Οδηγίες για αποστολή ψηφιακού υλικού για ανάρτηση στο blog http://giorti14.blogspot.gr
4. Οδηγίες για μετάβαση στο χώρο της εκδήλωσης στο 48ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια: