Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ελλάδα Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μικτό Ορκωτό στην οδό Δέγλερη στις 8.30 καλούν σύλλογοι γονέων και αντιφασιστικές οργανώσεις.   Σήμερα -και ενώ έχουν προηγηθεί 7 συνεδριάσεις- αναμένεται να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία της δίκης Αποστολόπουλου που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση όταν μαζί με τον-ανήλικο τότε- συνεργό του τον Ιανουάριο του 2013 μαχαίρωσαν εξω απ’ το σχολείο τρεις φορές στο πρόσωπο τον 17χρονο μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου,Φοίβο Δεμερτζίδη.

Η υπόθεση έχει σχετιστεί με την εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής και περιλαμβάνεται στην ευρύτερη δικογραφία που ερευνούν οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Στην Αιθουσα 3 του Β' Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αναμένονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης καθώς και η αγόρευση της εισαγγελέως.

Την προηγούμενη Παρασκευή απολογήθηκε ο κατηγορούμενος , φοιτητής θεολογίας, ο οποίος κατά την διάρκεια της απολογίας του δεν έδειξε σημάδια ειλικρινούς μεταμέλειας. Μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι αρνούνταν την εμπλοκή του στην υπόθεση και αναγκάστηκε να παραδεχτεί οτι ήταν ο δράστης της υπόθεσης μετά την ομολογία του συνεργού του. Παρά την πληθώρα επιβαρυντικών στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί τόσο απο την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και απο την έρευνα στο σπίτι του, όσο και απο τις καταθέσεις μαρτύρων, ο κατηγορούμενος, εξακολουθεί να αρνείται τη συμμετοχή του στη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό-χειρούργο που παρέλαβε τον αιμόφυρτο μαθητή εκείνο το πρωινό του Γενάρη, μετά την επίθεση, με μια μύτη που είχε σχιστεί «σαν τετράδιο», είχε αποσπαστεί σχεδόν και κρατιόταν απ’ τον χόνδρο και μ’ ενα τραύμα 1 εκατοστού απο την εξωτερική καρωτίδα του, βάθος 3-4 εκατοστών είναι θαύμα πως επέζησε, καθώς το τραύμα θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο.

Και σ’ αυτήν τη δίκη , όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, παρατηρείται το φαινόμενο να δηλώνουν, όσοι βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και γύρω απ’ τον κατηγορούμενο «οικογενειάρχες, φιλήσυχοι και καλά παιδιά» κατονομάζοντας τα θύματά τους «ναρκομανείς, αναρχικούς, τρομοκράτες, οξύθυμους καυγατζήδες», ενω τους μάρτυρες κατηγορίας και την οικογένεια του θύματος «αριστερούς, συριζαίους» για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα που διαπράττουν, υποβιβάζοντας την φασιστική συμπεριφορά τους εναντίον των θυμάτων τους σε απλή «αψιμαχία που κατέληξε σε τραυματισμό κατόπιν επιθέσεως του θύματος, εν βρασμώ ψυχής» και ως «καυγά για τα μάτια της τάδε.» Οι απειλές –εκτός αίθουσας του δικαστηρίου- και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί προκειμένου να υποβιβάσουν τα θύματά τους για να δικαιολογήσουν κάθε δολοφονική τους πράξη είναι κάτι το σύνηθες.

Απειλές, εκτός απ’ τους γονείς και τους μάρτυρες σ’ αυτήν την υπόθεση, δέχτηκε και η διευθύντρια του σχολείου η οποία πέρασε ΕΔΕ ύστερα απο μήνυση του πατέρα του κατηγορούμενου –πρώην ΕΚΑΜιτη, συνταξιούχου πια- η οποία κατέπεσε καθώς οι αιτιάσεις ήταν ανυπόστατες.

Τέλος, στην Αίθουσα 3 του Β΄ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (οδός Δέγλερη) στις 08:30 καλούν σύλλογοι γονέων και συλλογικότητες και αντιφασιστικές οργανώσεις ... η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Ειρήνη Προμπονά - See more at: http://stokokkino.gr/article/8912/Oloklironetai-i-diki-gia-tin-epithesi-me-maxairi-se-17xrono-mathiti-apo-xrusaugites#sthash.2cRxiaba.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: