Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

JAN31
ΣΕΚ και εσπερινό ΕΠΑΛ ιδρύει ο δήμος Φυλής
12 minutes ago by Giannis
Στην ίδρυση Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) και Εσπερινού ΕΠΑΛ στα Άνω Λιόσια, με ταυτόχρονη ανάληψη του κόστους λειτουργίας τους, προχωρά ο δήμος Φυλής. Παράλληλα, διατηρεί όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προχωρά στην ενίσχυσή τους.
 
Σε ένα νεόδμητο και υπερσύγχρονο χώρο, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και 29ης Μαΐου στα Άνω Λιόσια, θα στεγαστεί η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση του δήμου Φυλής. Εκεί λειτουργούν σήμερα το πρωινό ΕΠΑΛ και η ΕΠΑΣ ενώ πρόκειται να στεγαστούν, με την ίδρυσή τους, η Σχολική Επαγγελματικής Κατάρτισης και το εσπερινό ΕΠΑΛ.
 
Το δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από σχετικές εισηγήσεις του προέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Θεοδόση Δρόλια, επικαιροποίησε την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ.Ε.Π για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στα Άνω Λιόσια, το οποίο θα ενισχύσει τις δομές τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονα θα εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους νέους και νέες που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
 
Παράλληλα, αποφάσισε την ίδρυση Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία θα συμβάλλει στην επαναλειτουργία και ενίσχυση ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από την πολιτεία, λόγω κατάργησης των ΕΠΑΣ ενώ θα μπορούν να σπουδάσουν εκεί τόσο μαθητές που θέλουν να προχωρήσουν στο λύκειο, όσο και απόφοιτοι άλλων σχολών. Ο δήμος Φυλής θα αναλάβει το κόστος λειτουργίας και κάλυψης των δαπανών σε όλες τις δομές τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.
 
Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή στις σχολικές μονάδες στην περιοχή, καθώς όπως τόνισε ο κ. Δρόλιας, «αποδεδειγμένα ως δήμος και μέσω των σχολικών επιτροπών στηρίζουμε όλες τις δομές τόσο σε κτηριακό επίπεδο, σε επίπεδο αναλώσιμων, σε πάγιο εργαστηριακό και τεχνικό εξοπλισμό και καταφέρνουμε παρά την απουσία της πολιτείας και τις μειωμένες επιχορηγήσεις, να συντηρούμε αλλά και να ενισχύουμε όλες ανεξαιρέτως τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο λίγοι δήμοι στη χώρα». 
 
 
 
doxthi
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: